Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Obľúbená sladkosť Slovákov končí. V obchodoch ju viac nekúpite

Aj napriek tomu, že výrobca populárnych Mozartových gúľ ohlásil bankrot už pred 2 a pol rokom, mal záchranný plán, ktorý mal pomôcť. Ten sa však nepodarilo naplniť a sladkosť, ktorú vyrábajú v rakúskej továrni Salzburg Schokolade v Grödigu, končí. Portál Salzburger Nachrichten poukazuje na to, že výroba čokolády je v dnešnej dobe veľmi nákladná. Na […]
Menej ako 1 min. min.

Aj napriek tomu, že výrobca populárnych Mozartových gúľ ohlásil bankrot už pred 2 a pol rokom, mal záchranný plán, ktorý mal pomôcť. Ten sa však nepodarilo naplniť a sladkosť, ktorú vyrábajú v rakúskej továrni Salzburg Schokolade v Grödigu, končí.

Portál Salzburger Nachrichten poukazuje na to, že výroba čokolády je v dnešnej dobe veľmi nákladná. Na konci roka tak dôjde k zatvoreniu továrne, v ktorej sa Mozartove gule vyrábajú.

A síce táto sladkosť nie je originálom, môže byť guľatá. Na trhu budú naďalej originálne Mozartove gule i ďalšie značky (tie však nemôžu byť guľaté).

Dlhodobý problém

O prvých problémoch firmy sa vedelo už v roku 2021. Závod v Salzburgu, ktorý bol v konkurze, preto prevzala rumunská skupina KEX Confectionery. Bola to akási iskrička nádeje, keďže táto firma už v minulosti dokázala zachrániť sladkosti, ktoré upadali.

Napríklad v roku 2013 vzkriesila závod, v ktorom sa vyrábali Niemetz Schwedenbomben, pričom výrobu neskôr tiež rozšírila.

Tento osud sa však v prípade Mozartových guliek nezopakoval. Už v roku 2022 došlo k odstaveniu časti výroby. Problémom boli aj zvýšené náklady, pre ktoré prišlo o prácu 25 ľudí. Aktuálne pracuje v závode 65 zamestnancov.

Dôvod konca populárnej sladkosti je úplne jasný. Stoja za ním vysoké ceny surovín. Podľa denníka Kurier iba cena kakaa stúpla trojnásobne. Okrem toho sa koniec spája aj s ukončením spolupráce s jedným z najväčších odoberateľov tejto sladkosti.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

The post Obľúbená sladkosť Slovákov končí. V obchodoch ju viac nekúpite appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie