Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Obľúbená značka čerpacích staníc kompletne mení šat: Známe logo už pri ceste nehľadajte

Už viac ako tri desaťročia symbolizuje sieť OMV palivo a energiu v mnohých európskych krajinách. Teraz však táto známa značka čerpacích staníc a energetiky prechádza zásadnou transformáciou. OMV však neoznamuje len zmenu svojho loga. Avizuje aj nové podnikateľské smerovanie. Odteraz budeme všade počuť slogan – „Forward to Good“. Tisícka čerpacích staníc dostane nový šat OMV, pôvodne […]
Menej ako 1 min. min.

Už viac ako tri desaťročia symbolizuje sieť OMV palivo a energiu v mnohých európskych krajinách. Teraz však táto známa značka čerpacích staníc a energetiky prechádza zásadnou transformáciou.

OMV však neoznamuje len zmenu svojho loga. Avizuje aj nové podnikateľské smerovanie. Odteraz budeme všade počuť slogan – „Forward to Good“.

Tisícka čerpacích staníc dostane nový šat

OMV, pôvodne známa ako Österreichische Mineralölverwaltung (Rakúska správa minerálnych olejov), vznikla v roku 1956. Táto spoločnosť sa objavila na scéne v Rakúsku s cieľom zabezpečiť stabilné dodávky ropy a plynových produktov v povojnovom období. Jej založenie sa stalo kľúčovým krokom v národnom úsilí o obnovu a ekonomickú nezávislosť po druhej svetovej vojne.

Expanzia do viacerých štátov

V 80. rokoch 20. storočia začala spoločnosť expandovať za rakúske hranice. Snažila sa diverzifikovať svoje operácie a posilniť svoje postavenie na medzinárodnom trhu.

Počas tohto obdobia OMV investovala do rôznych upstream (prieskum a ťažba ropy a zemného plynu) a downstream (rafinácia, distribúcia a predaj) projektov v rôznych krajinách, vrátane Nórska a Líbye.

V 90. rokoch OMV pokračovala vo svojej expanzii, získavala podiely v rafinériách a distribučných sieťach po celej strednej a východnej Európe. OMV sa presadila nielen v oblasti výroby a predaja ropy a zemného plynu, ale aj ako významný hráč na trhu s chemikáliami.

V roku 2024 sa sieť OMV odhodlala opustiť svoju vizuálnu identitu, ktorú si udržiavala od roku 1995.

OMV Predstavuje nový, moderný dizajn

Tento rebranding zasiahne približne tisíc čerpacích staníc v siedmich európskych krajinách. Mení sa to na Slovensku, v Rakúsku, Rumunsku, Maďarsku, Bulharsku, Srbsku a v Českej republike.

Rebranding nie je len o zmene loga alebo farieb

OMV sa snaží zredefinovať svoje miesto v rýchlo sa meniacom svete energií a mobility. Firma rozširuje ponuku služieb. Pridáva nabíjačky pre elektromobily a plug-in hybridy, čo svedčí o záväzku firmy voči udržateľnosti a ekologickejším riešeniam.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Miriam Fellingerová, Retail Managerka OMV na Slovensku, zdôrazňuje, že hlavným cieľom tejto zmeny je zjednodušenie mobility pre zákazníkov.

Základom našej práce v OMV Retail je udržať ľudí v pohybe. Naším cieľom je pokračovať v zjednodušovaní mobility a zlepšovaní služieb vďaka predvídaniu budúcich potrieb a očakávaní zákazníkov a vďaka ponuke radu inovatívnych, udržateľných a digitálnych riešení. Naša nová identita značky a slogan „Forward for Good“ zdôrazňujú stratégiu našej spoločnosti, cestu transformácie a ukazujú náš postoj, orientovaný na budúcnosť.

Nový vizuál prináša aj ikonický symbol. Ten má reprezentovať OMV ako integrovanú spoločnosť zameranú na chemikálie, palivá a energiu, ktorá stavia na princípoch udržateľnosti a cirkulárnej ekonomiky. Symbol vyjadruje neustály pohyb a pokrok spoločnosti a je základným kameňom pre jej budúce smerovanie.

Nové logo čerpacích staníc. Zdroj: OMV

OMV tak obnovuje nielen svoj vizuálny vzhľad, obnovuje aj svoje poslanie a hodnoty a ukazuje svoj záväzok voči budúcim generáciám. Či už je to cez nový dizajn, strategické partnerstvá alebo rozšírené služby, OMV jasne ukazuje, že je pripravená na výzvy zajtrajška.

The post Obľúbená značka čerpacích staníc kompletne mení šat: Známe logo už pri ceste nehľadajte appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie