Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Obmedzenia používania zbraní proti Rusku zväzujú Kyjevu ruky, vyhlásil Stoltenberg

Západné krajiny by mali prehodnotiť obmedzenia používania zbraní dodané Ukrajine týkajúce sa útokov na ciele na ruskom území, pretože negatívne ovplyvňujú schopnosť Ukrajiny brániť sa. V pondelok to vyhlásil generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, píše agentúra AFP. “(Obmedzenia) zväzujú Ukrajincom jednu ruku za chrbtom a výrazne im sťažujú obranu,” vyhlásil Stoltenberg počas stretnutia zástupcov NATO […]
Menej ako 1 min. min.

Západné krajiny by mali prehodnotiť obmedzenia používania zbraní dodané Ukrajine týkajúce sa útokov na ciele na ruskom území, pretože negatívne ovplyvňujú schopnosť Ukrajiny brániť sa. V pondelok to vyhlásil generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, píše agentúra AFP.

“(Obmedzenia) zväzujú Ukrajincom jednu ruku za chrbtom a výrazne im sťažujú obranu,” vyhlásil Stoltenberg počas stretnutia zástupcov NATO v Bulharsku.

V rovnakom duchu sa minulý týždeň vyjadril aj litovský minister zahraničných vecí Gabrielius Landsbergis, podľa ktorého podporovateľov Ukrajiny ovláda strach z Ruska, ktoré by takýto postup považovalo za eskaláciu.

Prímerie na Ukrajine? Správa “unikla” z Putinovho okolia, nie je to žiadna náhoda. Čo tým Kremeľ sleduje

Zrušenie obmedzení tento mesiac podporil aj americký think-tank Inštitút pre štúdium vojny, podľa ktorého ruské jednotky obmedzenia uvalené na Ukrajinu využívajú napríklad na to, aby do útoku vyrážali z oblastí neďaleko ukrajinských hraníc.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj opakovane žiadal zrušenie obmedzení, Pentagón to však doteraz vždy odmietol s odôvodnením, že Spojené štáty poskytujú Ukrajine zbrane na oslobodzovanie územia obsadeného Ruskom, nie na útoky na Rusko samotné.

 

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie