Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Obnovila recept na bylinkové placky zo stredoveku. Výsledok prekonal všetky očakávania

6.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: TikTok/@thesnakesaidtotheriver). Bylinkové placky podľa stredovekého receptu chutia priam božsky. Tiktokerka obnovila tento recept, ktorý sa stal hitom internetu. Placky potešia jemnou vôňou aromatických byliniek a jedinečnou chrumkavou, ale nadýchanou štruktúrou. Sú ideálne na popoludňajšie občerstvenie k čaju. Bylinkové placky podľa stredovekého receptu chutia priam božsky.Foto: TikTok/@thesnakesaidtotheriver Istá tiktokerka, ktorá […]
Menej ako 1 min. min.

6.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: TikTok/@thesnakesaidtotheriver).

Bylinkové placky podľa stredovekého receptu chutia priam božsky. Tiktokerka obnovila tento recept, ktorý sa stal hitom internetu. Placky potešia jemnou vôňou aromatických byliniek a jedinečnou chrumkavou, ale nadýchanou štruktúrou. Sú ideálne na popoludňajšie občerstvenie k čaju.

Bylinkové placky podľa stredovekého receptu chutia priam božsky.
Foto: TikTok/@thesnakesaidtotheriver

Istá tiktokerka, ktorá uverejňuje príspevky na internete pod menom @thesnakesaidtotheriver, sa nedávno podelila o recept, ktorý obnovila zo stredovekej kuchárskej knihy The Forme of Curye. Recept na „Fritour from erbes“, teda bylinkové placky, vyzerá prekvapivo jednoducho. Ich prípravou v pohodlí vlastnej kuchyne sa môžete na chvíľu preniesť do vzdialených čias, keď na stoloch kraľovali nekomplikované, ale mimoriadne chutné jedlá.

Tiktokerka obnovila recept zo 14. storočia. Potrebovala len niekoľko ingrediencií

Používateľka TikToku prezradila, že obnovenie stredovekej pochúťky bola zábava a potešenie samo o sebe. Vôňa aromatických byliniek ju oslnila a chrumkavá vrchná časť občerstvenia a kyprá štruktúra v strede ju nútili do ďalšej porcie. Ukázalo sa totiž, že na vytvorenie chutného sústa, na ktorom si ľudia pochutnávali už pred stovkami rokov, stačí len niekoľko jednoduchých ingrediencií.

Ingrediencie:

120 g pšeničnej múky,

180 ml vody,

čajová lyžička sušeného droždia

pol čajovej lyžičky soli,

niekoľko vetvičiek čerstvých byliniek: tymián, bazalka, rozmarín, kôpor atď,

olej alebo olivový olej,

med.

@thesnakesaidtotheriver

Frytour of Erbes – Medieval Herb Fritters (recipe in comments)Reconstructing this Medieval treat was a treat itself: the fragrance of the bouquet aromatic herbs, the sight of the fantastical shapes they took as they hit hot oil, looking like creatures from a Medieval bestiary, the crispy bite and fluffy mouthful of this morsel of history… #medieval #medievalcooking #medievalreenactment #historicalbaking #baking #historical #historicalcooking #recipe #middleenglish #oldenglish

♬ original sound – thesnakesaidtotheriver

Stredoveké bylinkové placky. Spôsob prípravy

Najprv bylinky dôkladne umyte. Nechajte ich vysušiť a potom ich veľmi jemne nasekajte. Môžete to urobiť nožom alebo si to uľahčiť mixérom alebo mlynčekom na mäso. Potom zmiešajte múku, droždie, vlažnú vodu a soľ. Intenzívne miešajte, aby ste vytvorili hladkú, homogénnu hmotu.

Do cesta pridajte rozdrvené bylinky a opäť niekoľko minút miešajte, potom cesto prikryte utierkou a nechajte kysnúť približne 1,5-2 hodiny. Počas tejto doby by malo cesto zdvojnásobiť svoj objem.

V ďalšom kroku rozohrejte tuk v hlbokej panvici alebo hrnci. Lyžicou alebo malou naberačkou naberte zmes a nalejte ju na rastlinný alebo olivový olej. Placky smažte z oboch strán 3 – 5 minút, kým nie sú zlatisté a mierne chrumkavé. Nakoniec pokvapkajte trochou medu, ktorý spolu s bylinkovou arómou dodá plackám jedinečnú chuť. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pridajte na konci smaženia. Tento chlieb vo vajíčku je majstrovské dielo

Došiel vám chlieb? Vypracujte cesto zo 4 prísad a dajte ho na panvicu. Domáci chlieb za pár minút

The post Obnovila recept na bylinkové placky zo stredoveku. Výsledok prekonal všetky očakávania appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie