Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Obrat vo vojne na Ukrajine? Rusku hrozí akútny nedostatok benzínu

Stále prebiehajúca vojna na Ukrajine neutícha, ale Rusko ako agresor začína mať problém s nedostatkom benzínu. Môžu za to aj úspešné ukrajinské útoky. O téme informoval portál TVNOVINY. Teraz reálne hrozí, že Rusko sa bude musieť v dovoze benzínu spoľahnúť na svojho spojenca menom Bielorusko, kde je režim Alexandra Lukašenka už dlhé roky podporovaný samotným prezidentom Vladimirom […]
Menej ako 1 min. min.

Stále prebiehajúca vojna na Ukrajine neutícha, ale Rusko ako agresor začína mať problém s nedostatkom benzínu. Môžu za to aj úspešné ukrajinské útoky. O téme informoval portál TVNOVINY.

Teraz reálne hrozí, že Rusko sa bude musieť v dovoze benzínu spoľahnúť na svojho spojenca menom Bielorusko, kde je režim Alexandra Lukašenka už dlhé roky podporovaný samotným prezidentom Vladimirom Putinom.

V Rusku, ktoré je najväčším ropným štátom sveta, len za posledný týždeň išli ceny nafty pre bežného ruského spotrebiteľa hore až o 10 %, čím dosiahla svoje šesťmesačné maximum. Od začiatku roka to predstavuje nárast až o 20 %.

Rusko bude musieť dovážať benzín z Bieloruska. Zdroj: shutterstock.com/Fahroni

Je to hlavne z dôvodu, že Ukrajinci pravidelne útočia na ruskú ropnú infraštruktúru. Preto bolo viacero závodov nútených prerušiť výrobu. Naposledy dronmi poškodili dve skladovacie zariadenia paliva.

Expertka na ruskú ekonomiku uviedla:

Kyjev zistil, že technologická zraniteľnosť Moskvy a útoky ukrajinských bezpilotných lietadiel na ruské rafinérie urýchľujú dopad západných sankcií, kvôli ktorým sa tieto rafinérie už snažia nahradiť západné zariadenia, náhradné diely a softvér.

Ďalším ruským opatrením je obmedzenie vývozu paliva do zahraničia. Dokonca minulý rok Vladimir Putin úplne zakázal vývoz benzínu a nafty z dôvodu jeho nedostatku. Je to vojenský aj politický problém. Je veľmi pravdepodobné, že to bude pretrvávať aj do budúcna.

The map of attacked oil depots and refineries in the Russian Federation is getting bigger 🔥

For more information about the damaged Russian refineries, see the infographic from “Ukraine Now” 👆

🇺🇦 Ukraine pic.twitter.com/C2S2jGrBzG

— Malinda 🇺🇸🇺🇦🇵🇱🇨🇦🇮🇹🇦🇺🇬🇧🇬🇪🇩🇪🇸🇪 (@TreasChest) May 1, 2024

Vojna na Ukrajine

Ide o prebiehajúci vojenský konflikt, ktorý začal 24. februára 2022 inváziou ozbrojených síl Ruskej federácie na Ukrajinu. Ozbrojená kampaň je pokračovaním eskalácie napätia trvajúceho od začiatku roku 2022 a rozšírením konfliktu na východnej Ukrajine trvajúceho od roku 2014. Invázia má na svedomí desiatky tisíc obetí na oboch stranách a spustila jednu z najväčších utečeneckých kríz v Európe. Viac ako 8 miliónov Ukrajincov bolo nútených utiecť z krajiny a ďalších 5 miliónov bolo vysídlených vnútorne.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Rusko má problém aj v ďalšej oblasti

The post Obrat vo vojne na Ukrajine? Rusku hrozí akútny nedostatok benzínu appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie