Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

OBRAZEM: Krvavý Velký pátek. Věřící na Filipínách se nechávají přibít na kříž a bičují se

Do obce San Pedro Cutud se sjely tisíce lidí, aby mohly spoluprožívat, jak se muži nechali přibít na kříž a několik minut v úporném horku na něm setrvali. Po pětatřicáté se nechal ukřižovat 63letý Ruben Enaje. Vesničané převlečení za římské vojáky ho nerezovými hřeby za ruce a nohy připevnili ke kříži. MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ve […]
Menej ako 1 min. min.

Do obce San Pedro Cutud se sjely tisíce lidí, aby mohly spoluprožívat, jak se muži nechali přibít na kříž a několik minut v úporném horku na něm setrvali. Po pětatřicáté se nechal ukřižovat 63letý Ruben Enaje. Vesničané převlečení za římské vojáky ho nerezovými hřeby za ruce a nohy připevnili ke kříži.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ve světě bojují s nedostatkem vajec, jak je na tom Česko? Hrozí zdražení, varují ekonomové

Enaje říká, že v této tradici hodlá pokračovat, dokud mu to zdraví dovolí. Tento sedminásobný dědeček s trnovou korunou na hlavě si nejdříve téměř dva kilometry nesl 37kilogramový kříž na vrcholek, kde se ukřižování konalo. Říká, že se modlí nejen za svoji rodinu, ale i za Filipíny, jejich vládu a obyvatele, zejména kvůli napětí ve vztazích s Čínou kvůli situaci v Jihočínském moři.

V nedaleké vesnici Santa Lucia se rituálu dnes poprvé zúčastnil 15letý Julius Cortez, který se svěřil, že v modlitbách prosí o uzdravení své matky, která trpí rakovinou prsu. Tento chlapec se bil po zádech bičem, až mu z nich tekla krev. Jeho 19letý bratr nesl na zádech dřevěný kříž. „Dělají to pro mě,“ řekla jejich matka. Připouští, že si o syny dělá starost, ale že prý trvali na svém.

DPA píše, že katolická církev věřící k takovým extrémním projevům víry nevybízí, ale na Filipínách dělá jen málo pro to, aby je zastavila. V zemi se ke katolické církvi hlásí 80 procent ze 110 milionů obyvatel.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Krásné Velikonoce, popřál prezident Pavel s hlavou v oblacích. Příspěvek nadchl sítě

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie