Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

OBRAZEM: Sexsymbol Sophia Lorenová slaví 90. Poslední fotka ukazuje, že je stále šik

Sophia Lorenová, rodným jménem Sofia Costanza Brigida Villani Scicolone, se narodila 20. září 1934 v Pozzuoli, městečku poblíž Neapole v Itálii. Její mládí poznamenala chudoba a rodinné problémy, což ji však nezabránilo, aby se stala jednou z největších hvězd světové kinematografie, uvádí web Italy Segreta. ČTĚTE TAKÉ: Zapletal o soupeření manažerů pěveckých hvězd i zákulisí Miss. […]
Menej ako 1 min. min.

Sophia Lorenová, rodným jménem Sofia Costanza Brigida Villani Scicolone, se narodila 20. září 1934 v Pozzuoli, městečku poblíž Neapole v Itálii. Její mládí poznamenala chudoba a rodinné problémy, což ji však nezabránilo, aby se stala jednou z největších hvězd světové kinematografie, uvádí web Italy Segreta.

ČTĚTE TAKÉ: Zapletal o soupeření manažerů pěveckých hvězd i zákulisí Miss. Za kolik hrál Olympic?

V patnácti letech se Sophia zúčastnila soutěže krásy, v níž skončila na druhém místě a upoutala pozornost filmařů. Po několika vedlejších rolích se její hvězda naplno rozzářila v 50. letech, kdy natočila filmy jako Aida (1953) nebo Pýcha a vášeň (1957) a objevila se po boku takových filmových legend jako Marcello Mastroianni, Clark Gable, Richard Burton či Marlon Brando.

Od počátku její kariéry však musela odolávat tlaku filmového průmyslu. Na konkurzech jí kameramani údajně tvrdili, že by měla zvážit plastickou operaci nosu a úst. Později svou kariéru glosovala slovy, že „krása není důležitá, člověk musí být zajímavý“.

Skutečným průlomem byl pro Lorenovou film Horalka z roku 1960, za který získala Oscara za nejlepší ženský herecký výkon. Role matky bojující o přežití své dcery v době druhé světové války byla kritikou vysoce ceněna a Lorenová se stala první herečkou, která dostala Oscara za neanglicky mluvený film.

Životní láska

Za velkými filmovými úspěchy Lorenové stál i její osobní život. Už během soutěže krásy, kdy jí bylo patnáct let, se seznámila s italským filmovým producentem Carlem Pontim. Ten se stal jejím mentorem, přítelem a později i životním partnerem. Ponti rozpoznal Sofiinu její talent. Vztah to ovšem nebyl zpočátku jednoduchý, neboť byl ženatý, a katolická církev rozvod nepovolovala. Přesto spolu zůstali, a nakonec uzavřeli sňatek ve Francii v roce 1966.

Těžkou zkouškou byly pro herečku dva potraty. Při třetím těhotenství jí lékaři doporučili klid na lůžku. V roce 1968 se narodilo jejich první vymodlené dítě, syn Carlo Ponti mladší, který se později stal úspěšným dirigentem. O pět let později se rodina rozrostla o dalšího syna, Edoarda Pontiho, který se vydal na dráhu filmového režiséra.

Když její muž v roce 2007 ve čtyřiadevadesáti letech umíral, Lorenová ho držela za ruku. „Byla jsem velmi smutná, když můj manžel zemřel, tento pocit nikdy nepřekonáte. Pokaždé, když si na něj vzpomenu, dopadne na mě silně samota, ale takový je život,“ citoval ji deník The New York Post.

Pozdní filmová kariéra

Sophia Lorenová zůstává aktivní i přes svůj pokročilý věk a stále se objevuje ve světě filmu. V roce 2020 si zahrála v dramatu Život před sebou, který režíroval její syn Edoardo Ponti. Ve snímku ztvárnila roli bývalé prostitutky, která se stará o opuštěné dítě. „Velmi ráda pracuji, a když se zamilujete do příběhu, je to jako kouzlo,“ řekla herečka dle deníku AARP. „To přesně se stalo mně a mému synovi, když jsme natáčeli tento film. To, co se děje mezi mladým, problémovým chlapcem a ženou, kterou hraji, je nádherné. Právě takové zázraky dnes potřebujeme,“ dodala.

Kromě toho se Lorenová stále objevuje na veřejných akcích, při rozhovorech a charitě. Nejvíce času ale tráví se svými syny a vnoučaty.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Princezna Kate dokončila chemoterapii. V emotivním videu popsala, jak nemoc zasáhla rodinu

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie