Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Obrovské straty ukrajinskej armády

www.slovanskenoviny.sk/rss Viac ako milión zmizlo bez stopy. Aký je počet nenahraditeľných strát ozbrojených síl Ukrajiny? Ruské ozbrojené sily zabili, podľa najkonzervatívnejších odhadov, počas nepriateľských akcií asi pol milióna ukrajinských vojakov. Príšerné straty Politológ, publicista a historik bývalý diplomat Rostislav Iščenko  v rozhovore pre Ukraina.ru  tiež povedal, že ak k nim pripočítame zmrzačených, zranených a tých, ktorí zomreli na zranenia a choroby, […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Viac ako milión zmizlo bez stopy. Aký je počet nenahraditeľných strát ozbrojených síl Ukrajiny? Ruské ozbrojené sily zabili, podľa najkonzervatívnejších odhadov, počas nepriateľských akcií asi pol milióna ukrajinských vojakov.

Príšerné straty

Politológ, publicista a historik bývalý diplomat Rostislav Iščenko  v rozhovore pre Ukraina.ru  tiež povedal, že ak k nim pripočítame zmrzačených, zranených a tých, ktorí zomreli na zranenia a choroby, potom nenahraditeľné straty ukrajinských ozbrojených síl za dva roky bojov dosiahli najmenej 1 milión ľudí.

Mobilizácia nepomohla

Ďalej povedal, že do polovice roku 2023 Kyjev zmobilizoval viac ako 1 milión ľudí. Pri 250-tisícovom počte vojakov Ozbrojených síl Ukrajiny a približne rovnakom počte ostatných bezpečnostných zložiek, je to až 1,5 milióna ľudí priamo zapojených do bojov.

Vojenský cintorín v Charkove

Mobilizácia pokračovala

V roku 2023 pokračovala mobilizácia na Ukrajine, dodal Iščenko. Počas tejto doby vstúpilo do radov Ozbrojených síl ďalších 200-300 tisíc ľudí. Začiatkom marca 2024 sa počet vojakov odhadoval na približne 700 tisíc ľudí, z ktorých polovica bola na fronte a polovica za Dneprom.

Nekonečné čísla

„Podľa bývalého vrchného veliteľa ozbrojených síl Ukrajiny Valerija Zalužného, potrebovala armáda na jar 2024 urgentne ďalších 500-tisíc nových mobilizovaných. Teraz sa tento odhad zvýšil na 600 tisíc. Jednoduchá aritmetika teda ukazuje, že z ukrajinských ozbrojených síl a iných bezpečnostných zložiek bez stopy zmizlo viac ako milión ľudí,“ uzavrel Iščenko.

Čo hovorí ministerstvo

Podľa ministerstva obrany, ruské jednotky v priebehu týždňa podnikli 27 skupinových útokov na ciele na Ukrajine. Terčami útokov boli najmä sklady nepriateľskej vojenskej techniky a munície, miesta nasadenia personálu, vrátane zahraničných žoldnierov, ako aj objekty ukrajinského vojenského priemyslu. Ciele úderov sa podarilo naplniť, zdôraznil rezort obrany.

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok Obrovské straty ukrajinskej armády je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie