Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Očarujúci koncert Tribute to freedom 2024 bude opäť na hrade Devín

Aj tento rok sa Hradom Devín rozozvučia výnimočné hlasy slovenských umelcov. Vystúpia v rámci podujatia Pocta slobode – Tribute to freedom, ktoré sa uskutoční v piatok 16. 8. 2024 o 18:30. V aktuálnom 15. ročníku tak budú môcť návštevníci vidieť a počuť tri slovenské divy Janu Kirschner, Katku Knechtovú a Simu Magušinovú. Bude to veľká udalosť, nakoľko v tomto zložení nikdy […]
Menej ako 1 min. min.

Aj tento rok sa Hradom Devín rozozvučia výnimočné hlasy slovenských umelcov. Vystúpia v rámci podujatia Pocta slobode – Tribute to freedom, ktoré sa uskutoční v piatok 16. 8. 2024 o 18:30. V aktuálnom 15. ročníku tak budú môcť návštevníci vidieť a počuť tri slovenské divy Janu Kirschner, Katku Knechtovú a Simu Magušinovú. Bude to veľká udalosť, nakoľko v tomto zložení nikdy nevystupovali.

Podujatie je neoddeliteľnou súčasťou kultúrneho a spoločenského leta v Bratislavskom regióne. Každoročne ho navštevujú nielen obyvatelia kraja a Bratislavy, ale za umeleckým zážitkom sem prichádzajú ľudia z celého Slovenska. Je to výnimočný koncert, ktorý pripomína výročie okupácie Československa vojskami Varšavskej zmluvy, 80. výročie SNP a výročie pádu Železnej opony. Symbolicky sa každoročne usporadúva práve na hrade Devín, ktorý sa postupne stáva pamätným miestom pre demokraticky zmýšľajúcich občanov Slovenska,“ povedal predseda BSK Juraj Droba.

Od roku 2010 sa na hradnom pódiu vystriedalo viacero významných interpretov, ako Sinéad O´Connor, Eric Burdon a skupina Animals, skupina Electric Light Orchestra, ale aj Olympic, Hex, Vidiek, Prúdy, Vladimír Mišík a E.t.c…, David Koller , Richard Muller, Sima Martausová, Lenka Filipová, Szidi Tobias, Anetta Langerová, Vlasta Redl, Janko Lehotský, Peter Lipa , Milan Lasica, Jiří Suchý, Stanislav Štepka, Tomáš Klus, Billy Barman a mnohí ďalší.

Hrade Devín je jedným z najimpozantnejších historických miest strednej Európy. Je nielen symbolom základov slovenskej histórie, ale svojím významom siaha až do celoeurópskych súvislostí. Sídlili tu Kelti, potom Rimania a od 8. storočia je to jeden z najvýznamnejších slovanských hradov. Po skončení 2. svetovej vojny zase priamo pod ním bola železná opona. Hrad Devín sa tak stal významným pamätným miestom.

Podujatie sa koná pod záštitou predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Juraja Drobu a primátora Hl. mesta Bratislava Matúša Valla.

Vstupenky si môžete kúpiť tu.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie