Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Od čoho vám opúchajú nohy? Urobte si domáci obklad. Okamžite pocítite úľavu

7.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Darya Komarova). Z čoho opúchajú nohy? Je to problém, ktorý sa týka mnohých žien. Ak patríte medzi ne, oplatí sa použiť jednoduché domáce prostriedky, ktoré vám prinesú okamžitú úľavu. Čo budete potrebovať? Ako uľaviť opuchnutym nohám?Foto: shutterstock/Darya Komarova Keďže opuch nôh je problém, ktorý môže mať zdravotný pôvod, ak […]
Menej ako 1 min. min.

7.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Darya Komarova).

Z čoho opúchajú nohy? Je to problém, ktorý sa týka mnohých žien. Ak patríte medzi ne, oplatí sa použiť jednoduché domáce prostriedky, ktoré vám prinesú okamžitú úľavu. Čo budete potrebovať?

Ako uľaviť opuchnutym nohám?
Foto: shutterstock/Darya Komarova

Keďže opuch nôh je problém, ktorý môže mať zdravotný pôvod, ak pretrváva alebo ho sprevádzajú iné príznaky, poraďte sa v prvom rade so svojím lekárom. Domáce prostriedky považujte za dodatočnú pomoc a úľavu, nie za náhradu diagnózy a liečby.

Prečo nohy opúchajú v oblasti členkov? Nie je to len problém tehotných žien

Opuchnuté nohy a chodidlá sú problémom, ktorý najčastejšie postihuje tehotné ženy, ale nie je to vždy pravidlom. Okrem toho sa opuchnuté nohy a chodidlá zhoršujú v lete, keď sú vonku naozaj vysoké teploty a tiež po celodennom státí alebo sedení v jednej polohe. Svaly nôh stláčajú hlboké žily, samotný prietok krvi sa spomaľuje a zvyšuje sa jej tlak. To následne výrazne sťažuje správnu cirkuláciu krvi. V horúcom počasí sa žily rozširujú, aby ochladili telo a uvoľnili nahromadené teplo.

Ako sa zbaviť opuchu nôh? Vyberte si jednoduché cvičenia

Užitočné bude urobiť aj niekoľko drepov a chodenie po špičkách.
Foto: shutterstock/Studio Romantic

Ak celý deň pracujete za stolom, každú hodinu si urobte krátku, hoci aj minútovú prechádzku, aby ste si pretiahli nohy. Užitočné bude urobiť aj niekoľko drepov a chodenie po špičkách. Ďalším jednoduchým cvikom, ktorý môžete robiť v sede, je tlačiť nohy nahor alebo krúžiť dokola. Tieto jednoduché cviky účinne znížia riziko neskoršieho opuchu. Nezabúdajte na pravidelný príjem dostatočného množstva vody a to minimálne 2 litre denne.

Dva spoľahlivé spôsoby, ako si uľaviť

Ak hľadáte spôsob, ako získať okamžitú úľavu od opuchnutých nôh, vyskúšajte dva spôsoby. Prvý zahŕňa jednoduché cvičenie. Ľahnite si na posteľ alebo pohovku a zdvihnite nohy. Môžete si ich oprieť o vankúše alebo stenu. Potom 5 minút pohybujte nohami. Okamžite sa budete cítiť lepšie. Druhý spôsob je pomocou studeného obkladu. Ideálne sú kocky ľadu. Len nezabudnite, aby ste si ich nedávali priamo na pokožku. Namiesto toho si nohy namočte do vody s ľadom. Úľava bude okamžitá.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Opúchajú vám členky? Môže to byť príznak rozvíjajúceho sa ochorenia

Moja mama si po práci na 30 minút zabalí nohy do alobalu. Tento trik ju zachraňuje každý deň

The post Od čoho vám opúchajú nohy? Urobte si domáci obklad. Okamžite pocítite úľavu appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie