Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Odhalenie krádeže Bitcoinov a prania peňazí

Federálni agenti v Kalifornii zatkli dvoch mužov podozrivých z krádeže približne 250 miliónov dolárov v Bitcoinoch (BTC) od obete vo Washingtone D.C. Obyvatelia Kalifornie, Malone Lam a Jeandiel Serrano, čelia obvineniam zo sprisahania na krádež a pranie peňazí po tom, čo údajne ukradli 4 100 BTC. Podľa vyhlásenia amerického prokurátora pre District of Columbia sa […]
Menej ako 1 min. min.

Federálni agenti v Kalifornii zatkli dvoch mužov podozrivých z krádeže približne 250 miliónov dolárov v Bitcoinoch (BTC) od obete vo Washingtone D.C. Obyvatelia Kalifornie, Malone Lam a Jeandiel Serrano, čelia obvineniam zo sprisahania na krádež a pranie peňazí po tom, čo údajne ukradli 4 100 BTC.

Podľa vyhlásenia amerického prokurátora pre District of Columbia sa lúpež odohrala 18. augusta 2024, keď dvojica nadviazala kontakt s obeťou. Po získaní veľkého množstva Bitcoinov údajne začali používať techniky na zakrytie pohybu prostriedkov vrátane zmiešavania služieb, búrz a „peel chainov“. Táto metóda zahŕňa sériu malých transakcií s cieľom zakryť pôvod aktív.

Lam a Serrano tiež údajne využili priechodné peňaženky a virtuálne súkromné siete (VPN), aby zamaskovali svoje digitálne stopy. Ukoristené finančné prostriedky mali byť použité na medzinárodné cestovanie a luxusný životný štýl vrátane prenájmov v Los Angeles a Miami, nočných klubov, drahých áut a šperkov.

Ak budú uznaní vinnými, hrozí im prepadnutie všetkého majetku získaného krádežou, ako aj peňažné odškodnenie. Tento prípad je ďalším dôkazom toho, ako digitálne aktíva ako Bitcoiny čoraz viac priťahujú pozornosť zločincov, ktorí využívajú sofistikované metódy na pranie peňazí.

Zdroj: Dailyhodl

Príspevok Odhalenie krádeže Bitcoinov a prania peňazí je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie