Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Odhaľte Ponziho schému skôr, ako sa stanete jej súčasťou. Toto si treba všímať

Kryptomeny lákajú čoraz viac ľudí prísľubmi vysokých ziskov a revolúcie v digitálnom svete. S ich rastúcou popularitou však pribúdajú aj podvody. Jedným z najznámejších typov je Ponziho schéma, ktorá sľubuje rýchle a bezpečné výnosy, ale v skutočnosti ide o klamstvo. Pre bežného človeka, ktorý nemá hlboké znalosti o kryptomenách, môže byť ťažké takéto podvody odhaliť. […]
Menej ako 1 min. min.

Kryptomeny lákajú čoraz viac ľudí prísľubmi vysokých ziskov a revolúcie v digitálnom svete. S ich rastúcou popularitou však pribúdajú aj podvody. Jedným z najznámejších typov je Ponziho schéma, ktorá sľubuje rýchle a bezpečné výnosy, ale v skutočnosti ide o klamstvo.

Pre bežného človeka, ktorý nemá hlboké znalosti o kryptomenách, môže byť ťažké takéto podvody odhaliť. Preto je dôležité vedieť rozpoznať varovné signály, ktoré môžu naznačiť, že ide o podvod.

Pozrime sa spolu preto na hlavné znaky, na ktoré si treba dávať pozor, aby ste sa vyhli týmto nebezpečným pasciam.

Ponziho schéma vnucuje nerealistické predstavy o zisku

Keď niekto ponúka investíciu do kryptomeny s garantovaným vysokým výnosom, treba sa mať na pozore. Kryptomeny sú známe svojimi veľkými výkyvmi, ich hodnota sa môže rýchlo meniť, upozorňuje portál Crypto News Land.

Žiadna seriózna investícia vám nemôže sľúbiť stabilný a vysoký zisk bez rizika. Ak niekto tvrdí opak, pravdepodobne sa snaží o podvod. Pamätajte, že vysoké zisky bez rizika neexistujú, najmä nie vo svete kryptomien.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Pozor na falošné webové stránky

Vytvorenie profesionálne vyzerajúcej webovej stránky dnes nie je žiadny problém. Podvodníci využívajú tieto falošné stránky, aby nalákali obete. Stránky často obsahujú vymyslené recenzie od „spokojných“ klientov, kopírovaný obsah z iných zdrojov či sfalšované údaje o výsledkoch investícií.

Dôverujte preto iba webom, ktoré majú kvalitné zabezpečenie a regulácie. Vždy si overte, či majú platné licencie a fungujú pod dohľadom relevantných inštitúcií.

Ponziho taktiky využívajú falošný podvodníci

Ak vás niekto osloví s ponukou na investíciu, ale nevie poskytnúť dôveryhodné dokumenty alebo licencie, radšej sa tejto ponuke vyhnite, radí portál Crypto News.

Legitimne kryptomenové projekty a platformy vždy pracujú s potrebnými povoleniami a reguláciami. Ak niekto odmieta ukázať licencie alebo tvrdí, že ich nepotrebuje, s veľkou pravdepodobnosťou ide o podvodníka.

Falošné sľuby ziskov

Ponziho schémy často lákajú investorov na sľub vysokých a istých výnosov, no tieto peniaze pochádzajú len z vkladov ďalších investorov. Takýto systém funguje iba dovtedy, kým sa nájdu noví investori, ale nakoniec sa vždy zrúti.

Zatiaľ čo legálne kryptomenové projekty investujú do reálnych aktív, Ponziho schémy žijú z peňazí iných obetí. Ak niekto sľubuje obrovské zisky, je to jasné varovanie.

Falošné kryptomenové burzy

Ďalším častým trikom podvodníkov sú falošné kryptomenové burzy. Tieto burzy môžu pôsobiť veľmi profesionálne, no ich hlavným cieľom je len vytiahnuť z vás peniaze. Často simulujú obchody, ktoré však v skutočnosti neexistujú. Dokonalým príkladom takéhoto podvodu je príbeh Garryho Cottena, ktorý nájdete na tomto odkaze.

Predtým, ako začnete investovať na nejakej burze, si vždy overte, či je regulovaná a či má dobrú povesť v kryptomenovej komunite.

Ako sa ochrániť?

Najdôležitejšie je pochopiť, že kryptomeny ponúkajú veľké možnosti, ale rovnako aj veľké riziká.

Dôkladne si preverte každú investíciu, nenechajte sa nachytať na sľuby o ziskoch bez rizika. V kryptomenách sa vzdelávajte, sledujte trendy, ale zároveň buďte ostražití. Kryptomenové podvody môžu pripraviť o veľké sumy peňazí, preto je kľúčové byť opatrný.

Kryptomeny môžu byť vzrušujúcou investíciou, no vyžadujú si rovnakú, ak nie väčšiu opatrnosť ako tradičné investície. Ak budete dodržiavať tieto rady, máte väčšiu šancu vyhnúť sa podvodníkom a ochrániť svoje peniaze. Nezabúdajte, že keď niečo vyzerá príliš dobre na to, aby to bola pravda, tak to pravdepodobne naozaj nie je.

The post Odhaľte Ponziho schému skôr, ako sa stanete jej súčasťou. Toto si treba všímať appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie