Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Odmena 5 milónov USD za odhalenie hackera

Nedávny prípad, narušenia bezpečnosti je hack decentralizovaného úverového protokolu UwU Lend, kde hacker začal prať ukradnuté finančné prostriedky prostredníctvom Tornado Cash, známeho zmiešavacej služby. Tento incident odhalil zraniteľnosť v protokole, ktorá umožnila hackerovi ukradnúť viac ako 23 miliónov dolárov v kryptomene. V reakcii na to UwU Lend vyhlásil odmenu vo výške 5 miliónov dolárov za […]
Menej ako 1 min. min.

Nedávny prípad, narušenia bezpečnosti je hack decentralizovaného úverového protokolu UwU Lend, kde hacker začal prať ukradnuté finančné prostriedky prostredníctvom Tornado Cash, známeho zmiešavacej služby.

Tento incident odhalil zraniteľnosť v protokole, ktorá umožnila hackerovi ukradnúť viac ako 23 miliónov dolárov v kryptomene. V reakcii na to UwU Lend vyhlásil odmenu vo výške 5 miliónov dolárov za identifikáciu a lokalizáciu páchateľa. Táto odmena je sľubovaná prvej osobe, ktorá poskytne informácie vedúce k zadržaniu hackera.

Situácia okolo UwU Lend je komplikovaná tým, že spoločnosť utrpela dva samostatné útoky od toho istého útočníka v priebehu troch dní, čo spôsobilo straty v hodnote miliónov dolárov a ohrozilo viaceré likviditné pooly. Tieto útoky boli vykonané prostredníctvom tzv. útokov bleskových pôžičiek, ktoré sú jednou z foriem kybernetických útokov špecifických pre kryptomenový sektor.

Tornado Cash, služba, ktorú hacker použil na pranie ukradnutých prostriedkov, je známa tým, že od roku 2019 uľahčila pranie kryptomien v hodnote približne 7 miliárd dolárov. Táto služba poskytuje anonymitu transakcií, čo je lákavé pre tých, ktorí sa snažia skryť pôvod svojich finančných prostriedkov.

Je zrejmé, že hacker už prepral najmenej 500 ETH, čo v súčasných trhových cenách predstavuje približne 1,7 milióna dolárov. Tento vývoj situácie zdôrazňuje potrebu zvýšenej bezpečnosti a transparentnosti v kryptomenovom priestore, ako aj dôležitosť spolupráce medzi rôznymi subjektmi vrátane vývojárov, bezpečnostných tímov a regulačných orgánov.

Kybernetická bezpečnosť je kľúčovou oblasťou, ktorá si vyžaduje neustálu pozornosť a inovácie, aby sa predišlo podobným incidentom v budúcnosti. Zatiaľ čo odmeny za informácie môžu byť efektívnym nástrojom na odhaľovanie páchateľov, je tiež nevyhnutné, aby platformy ako UwU Lend implementovali robustné bezpečnostné opatrenia a monitorovali svoje systémy na detekciu a prevenciu možných hrozieb.

V tejto dynamicky sa vyvíjajúcej oblasti je dôležité, aby sa všetci účastníci trhu zaviazali k zodpovednosti a transparentnosti, aby sa zabezpečila dôvera užívateľov a udržateľný rast celého odvetvia. Prípad UwU Lend je príkladom toho, ako môže byť komunita mobilizovaná na riešenie problémov, ale tiež pripomienkou toho, že v boji proti kybernetickému zločinu nie je nikdy miesto pre complacency.

Zdroj: Cointelegraph

Príspevok Odmena 5 milónov USD za odhalenie hackera je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie