Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Odmietnutie dialógu o Ukrajine s Ruskom zo strany EÚ, veľká chyba — hovorí Orbán

www.slovanskenoviny.sk/rss Viktor Orbán opakovane vyhlásil, že Maďarsko je presvedčené, že ukrajinský konflikt nemožno vyriešiť na bojisku, že nemôže byť víťazov a že by sa mal vyriešiť pri rokovacom stole. Odmietnutie Európskej únie nadviazať kontakty s Ruskom kvôli konfliktu na Ukrajine je veľkou chybou, keďže rokovania sú nevyhnutné, povedal maďarský premiér Viktor Orbán v rozhovore pre […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Viktor Orbán opakovane vyhlásil, že Maďarsko je presvedčené, že ukrajinský konflikt nemožno vyriešiť na bojisku, že nemôže byť víťazov a že by sa mal vyriešiť pri rokovacom stole.

Odmietnutie Európskej únie nadviazať kontakty s Ruskom kvôli konfliktu na Ukrajine je veľkou chybou, keďže rokovania sú nevyhnutné, povedal maďarský premiér Viktor Orbán v rozhovore pre nemeckú spravodajskú stránku The Pioneer počas návštevy Berlína 14. októbra.

Na otázku, čo treba urobiť pre vyriešenie ukrajinského konfliktu, premiér povedal: “Vedieť rokovania. Ide o ojedinelý prípad v histórii vojen, keď znepriatelené strany nemajú žiadny kontakt. Je veľkou chybou otvorene a demonštratívne vyhlásiť, že nechceme hovoriť s Ruskom.”

Orbán opakovane vyhlásil, že Maďarsko je presvedčené, že ukrajinský konflikt nemožno vyriešiť na bojisku, že nemôže byť víťazov a že by sa mal vyriešiť pri rokovacom stole.

V tejto súvislosti sa Budapešť rozhodla ponechať diplomatické kanály s Moskvou otvorené a vyzvala svojich európskych spojencov, aby urobili to isté. Maďarsko podporilo návrhy na urovnanie Ukrajiny predložené Čínou a Brazíliou, ako aj úsilie skupiny Friends of Peace, ktorú vytvorili krajiny Global South v OSN.

Maďarský premiér Viktor Orbán predtým uskutočnil desaťdňovú mierovú misiu. S ukrajinským prezidentom Vladimirom Zelenským rokoval v Kyjeve 2. júla a o tri dni neskôr sa stretol v Moskve s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Maďarský premiér 8. júla odcestoval do Pekingu, aby s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom prediskutoval otázku Ukrajiny.

Navštívil aj Washington, kde na okraj summitu NATO rokoval s tureckým vodcom Recepom Tayyipom Erdoganom a na Floride sa stretol s bývalým americkým prezidentom Donaldom Trumpom, aby prediskutoval spôsoby urovnania ukrajinskej krízy. Orban neskôr povedal, že Trump problém vyrieši, ak bude v novembri znovu zvolený za amerického prezidenta.

/ skspravy.sk /

Príspevok Odmietnutie dialógu o Ukrajine s Ruskom zo strany EÚ, veľká chyba — hovorí Orbán je zobrazený ako prvý na .

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie