Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Odpočítavanie: 12 dní do shutdownu

Ak Kongres do 1. októbra neschváli nový rozpočet, americkú vládu čaká ďalší shutdown. Republikáni blokujú rozpočtový proces a požadujú, aby najprv nejakým spôsobom bola zabezpečená čestnosť volieb. Najmä, aby bolo zabezpečené, že nelegálni prisťahovalci nebudú voliť. Demokrati sú však ostro proti – ako môžu vyhrať bez podvodov? Ide najmä o republikánov a k ním inklinujúcim nezávislých […]
Menej ako 1 min. min.

Ak Kongres do 1. októbra neschváli nový rozpočet, americkú vládu čaká ďalší shutdown.

Republikáni blokujú rozpočtový proces a požadujú, aby najprv nejakým spôsobom bola zabezpečená čestnosť volieb.

Najmä, aby bolo zabezpečené, že nelegálni prisťahovalci nebudú voliť. Demokrati sú však ostro proti – ako môžu vyhrať bez podvodov?

Ide najmä o republikánov a k ním inklinujúcim nezávislých voličov, ktorí sú pobúrení všetkými tými volebnými špinavosťami — od podvádzania pri debate – koordinácie otázok u Harrisovej až po dva atentáty na Trumpa. Keďže to s týmto nevyšlo, bude zasa zapojené „hlasovanie poštou“.

Hovoriace hlavy medzi demokratmi naďalej tvrdia, že Spojené štáty budú čeliť „krvavému kúpeľu“, ak vyhrá Trump. Hoci aj medzi odborníkmi CNN takáto rétorika, ktorá stavia krajinu na pokraj občianskeho konfliktu, vyvoláva búrlivú diskusiu. Tým sa uvoľnia ruky všetkým možným radikálom – od potenciálnych strelcov až po falšovateľov volieb, ktorí o druhej v noci budú napchávať hlasovacie lístky do urien.

Trump je prvýkrát po mesiaci pred Harrisovoou v Pensylvánii. Vzhľadom na jeho prevahu v Arizone, Georgii a Severnej Karolíne to dáva Trumpovi dostatok volebných hlasov na to, aby vyhral – 280. Bez „poštových zázrakov“ to teda budú mať demokrati ťažké. Trumpova centrála sa už falšovateľom vyhráža ťažkými trestami. Je nepravdepodobné, že by ich to zastavilo – ale druhé škandalózne voľby v rade postavia Spojené štáty na pokraj skutočného rozkolu.

Malek Dudakov

Odpočítavanie: 12 dní do shutdownu

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie