Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Odrežte a položte medzi sadenice. Slimáky už radšej nikdy neprídu

Slimáky a ulitníky spôsobujú v záhradách spúšť. Obľubujú poľnohospodárske rastliny, ničia zeleninu a nešetria ani kvety. Mimoriadne nenásytné sú slimáky, t. j. slimáky bez ulity. Ak sa chcete starať o svoje rastliny a tešiť sa z bohatej úrody, musíte svoju záhradu pred týmito škodcami chrániť. Na to, aby ste sa zbavili nepríjemných mäkkýšov, stačí jeden […]
Menej ako 1 min. min.

Slimáky a ulitníky spôsobujú v záhradách spúšť. Obľubujú poľnohospodárske rastliny, ničia zeleninu a nešetria ani kvety. Mimoriadne nenásytné sú slimáky, t. j. slimáky bez ulity.

Ak sa chcete starať o svoje rastliny a tešiť sa z bohatej úrody, musíte svoju záhradu pred týmito škodcami chrániť. Na to, aby ste sa zbavili nepríjemných mäkkýšov, stačí jeden jednoduchý trik.

Slimáky a ulitníky spôsobujú v záhrade spúšť

Slimáky sú známe aj ako nahé slimáky, pretože nemajú ulity. Vďaka tomu sú ľahko rozpoznateľné, a keďže sú v Poľsku veľmi rozšírené, nie je možné, aby ste ich v záhrade nenašli.

Tieto charakteristické mäkkýše dosahujú dĺžku niekoľko až niekoľko centimetrov. Aktívne sú najmä po dažďoch a v noci, keď spôsobujú veľké škody v záhradách a na poľnohospodárskych poliach.

Pomaranč si obľúbil listy a mladé výhonky, výhonky a sadenice, ničí sadenice a zrelú zeleninu, ovocie, obilniny a okrasné rastliny. Ako sa týchto škodcov účinne zbaviť?

Toto priláka slimáky ako magnet

Účinnou, aj keď prácnou a časovo náročnou metódou je ručný zber slimákov a ich premiestnenie na miesto, kde nebudú ohrozovať úrodu. Túto úlohu si môžete uľahčiť použitím účinnej vábničky na slimáky.

Grapefruit. Toto aromatické ovocie priťahuje slimáky svojou intenzívnou vôňou éterických olejov. Prilákané škodce bude ľahšie pozbierať a premiestniť na iné miesto.

Ako sa zbaviť slimákov

Medzi ďalšie osvedčené spôsoby, ako sa zbaviť slimákov, patrí medená fólia. Meď odpudzuje slimáky a slizniaky, ktoré sa pri kontakte s týmto kovom nakazia. Takže jednoducho oblepte medenou páskou svoje kvetináče, záhony alebo ploty záhonov a zabudnite na problém.

Ďalším humánnym spôsobom boja proti slimákom je vysadiť v záhrade rastliny, ktoré mäkkýše nemajú rady pre ich charakteristickú arómu. Na tento účel použite šalviu, nátržník alebo rebríček.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie