Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Odstránila som tieto produkty a brucho prestalo nafukovať. Plynatosť zmizla

24.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Bigc Studio). Prečo sa brucho večer nafúkne? Príčin môže byť niekoľko, ale najčastejšou príčinou nepríjemných ťažkostí je zlá strava, príliš bohatá na produkty tvoriace plyny. Čo by ste mali zmeniť vo svojom jedálničku, aby ste si zlepšili náladu a odstránili nadúvanie brucha? Zmena nie je ťažká, vyžaduje si len […]
Menej ako 1 min. min.

24.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Bigc Studio).

Prečo sa brucho večer nafúkne? Príčin môže byť niekoľko, ale najčastejšou príčinou nepríjemných ťažkostí je zlá strava, príliš bohatá na produkty tvoriace plyny. Čo by ste mali zmeniť vo svojom jedálničku, aby ste si zlepšili náladu a odstránili nadúvanie brucha? Zmena nie je ťažká, vyžaduje si len pevnú vôľu.

Prečo sa brucho večer nafúkne? Príčin môže byť niekoľko, ale najčastejšou príčinou nepríjemných ťažkostí je zlá strava.
Foto: shutterstock/Bigc Studio

Nafukovanie brucha je problém, ktorému čelí mnoho ľudí. Prejavuje sa ako pocit nadúvania, zväčšenie obvodu brucha alebo pocit nadmerného množstva plynu v črevách. Niekedy je príčinou strava bohatá na špecifické produkty, ale niekedy je nadúvanie príznakom vážnejších zdravotných problémov.

Prečo sa večer zväčšuje brucho?

Nadúvanie je najčastejšie dôsledkom nadmerného množstva plynov v črevách alebo premnoženia bakteriálnej flóry v hrubom čreve. Plynatosť môže sprevádzať aj viaceré ochorenia vrátane črevnej dysfunkcie alebo SIBO. Niekedy je však spôsobená nevhodnou stravou, príliš veľkým množstvom kvasiteľných potravín a sacharidov alebo príliš malým príjmom tekutín.

Ak trpíte večernou plynatosťou, pokúste sa zaviesť ľahko stráviteľnú stravu a vzdať sa produktov, ktoré môžu zhoršiť bolesť brucha a spôsobiť pocit plnosti.
Foto: shutterstock/Perfect Wave

Aké potraviny by ste mali vylúčiť zo svojho jedálnička, aby ste zabránili nafúknutiu brucha?

Ak trpíte večernou plynatosťou, pokúste sa zaviesť ľahko stráviteľnú stravu a vzdať sa produktov, ktoré môžu zhoršiť bolesť brucha a spôsobiť pocit plnosti. Oplatí sa vylúčiť najmä mliečne výrobky a kravské mlieko, ktoré u dospelých často spôsobujú intoleranciu laktózy. Niektorí ľudia majú intoleranciu aj na sacharidy, preto je dobré ich obmedziť a pozorne sledovať reakcie svojho tela.

Ak napriek zmene stravy nadúvanie pretrváva, je vhodné vykonať základné vyšetrenia. Plynatosť môže mať mnoho príčin a je lepšie ich odstrániť.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pomáha pri zápche, podporuje chudnutie. Zachovajte však opatrnosť

Jesť neskoro večer ovplyvňuje vašu pohodu a kvalitu spánku. Čo jesť na večeru?

The post Odstránila som tieto produkty a brucho prestalo nafukovať. Plynatosť zmizla appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie