Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Odstraňuje parazity a vyživuje rastliny. Cukor dokáže v záhrade zázraky!

30.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kinga). Už dávno je známe, že cukor nie je zdravý a oplatí sa ho v strave obmedziť. V záhrade však môže byť veľmi užitočný, najmä preto, že jarná sezóna je v plnom prúde, a tak sa môžeme pustiť do záhradkárčenia. Milovníci rastlín budú milovať tieto nezvyčajné spôsoby použitia cukru. […]
Menej ako 1 min. min.

30.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kinga).

Už dávno je známe, že cukor nie je zdravý a oplatí sa ho v strave obmedziť. V záhrade však môže byť veľmi užitočný, najmä preto, že jarná sezóna je v plnom prúde, a tak sa môžeme pustiť do záhradkárčenia. Milovníci rastlín budú milovať tieto nezvyčajné spôsoby použitia cukru. Ste zvedavý?

Foto: shutterstock/Kinga

Na čo všetko sa dá použiť cukor v záhrade? Budete prekvapení, koľko využití má tento obľúbený sladký prášok. Po prečítaní tohto článku sa na cukor budete pozerať úplne inak. Je pravda, že prispieva k nadváhe a zubnému kazu, no rastlinám veľmi prospieva.

Nezvyčajné využitie cukru v záhrade

Cukor pomáha zbaviť sa háďatiek zo záhrady. Sú to drobné parazity známe aj ako škrkavky. Infekcia nimi je nebezpečná pre človeka, ale škodia aj našim rastlinám. Našťastie sa s nimi dá veľmi ľahko vysporiadať. Stačí nasypať cukor do záhrady alebo ho rozpustiť vo vode a roztokom zalievať svoje rastliny. Cukor zvýši počet pozitívnych baktérií v pôde, ktoré budú bojovať s háďatkami. Odporúčané pomery sú približne jeden kilogram cukru na 10 metrov štvorcových plochy.

Cukor v záhrade je tiež živinou pre rastliny. Mnoho ľudí si túto jednoduchú metódu pochvaľuje. Pridaním cukru do vody predĺžite trvanlivosť rezaných kvetov. Týmto riešením môžete zalievať aj rastliny v črepníkoch a vo vašej záhrade. Cukor dodá pôde množstvo minerálov a živín, vďaka ktorým budú vaše kvety lepšie rásť.

V záhrade alebo na balkóne sa oplatí nechať malú nádobu s cukrom s trochou vody. Prečo? Je to potrava pre včely. Týmto spôsobom im pomôžete prežiť. Pamätajme, že keď vymrú včely, ani nám neostane veľa času. Maximálne pár rokov. Preto by sme sa mali o tieto tvory starať. Vyložiť pre nich misku s cukrom nie je veľká námaha. Britský biológ David Attenborough to podporuje.

Cukor budete potrebovať aj v záhrade, keď skončíte so záhradkárčením. Pomôže vám vyčistiť si ruky a odstrániť škvrny od trávy z oblečenia. Stačí do nej pridať malé množstvo vody a vzniknutou pastou si vydrhnúť ruky alebo potrieť špinavé nohavice.

Ste prekvapený? Alebo možno máte aj vy nejaké zaujímavé triky, ktoré s úspechom používate pri záhradkárčení?

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pôsobí ako omračujúci prostriedok na krtkov a kliešte. Prečo vysádzať chren v záhrade?

Moja mama takto čistí záhradný nábytok. Vďaka tomu vyzerá každý rok ako nový

The post Odstraňuje parazity a vyživuje rastliny. Cukor dokáže v záhrade zázraky! appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie