Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Odvodová úľava poteší mnohých brigádnikov. Toto je jej výška za mesiac

Študenti môžu počas leta brigádovať výhodnejšie vďaka odvodovej úľave. Počas letných prázdnin si mnoho študentov hľadá brigádu. Sociálna poisťovňa im pripomína, že pri uzavretí dohody o brigádnickej práci so zamestnávateľom si môžu uplatniť odvodovú odpočítateľnú položku, takzvanú odvodovú úľavu. Týmto krokom si znížia vymeriavací základ na platenie poistného na dôchodkové poistenie, a z výplaty im […]
Menej ako 1 min. min.

Študenti môžu počas leta brigádovať výhodnejšie vďaka odvodovej úľave. Počas letných prázdnin si mnoho študentov hľadá brigádu. Sociálna poisťovňa im pripomína, že pri uzavretí dohody o brigádnickej práci so zamestnávateľom si môžu uplatniť odvodovú odpočítateľnú položku, takzvanú odvodovú úľavu. Týmto krokom si znížia vymeriavací základ na platenie poistného na dôchodkové poistenie, a z výplaty im tak v peňaženke zostane viac peňazí.

Brigádujúci študenti môžu od zamestnávateľa požadovať uplatnenie odvodovej úľavy len u jedného zamestnávateľa a na jednu dohodu o brigádnickej práci v jednom kalendárnom mesiaci. Ak majú viacero brigád, na ostatné si už odvodovú úľavu uplatniť nemôžu.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Odvodová úľava predstavuje sumu 200 eur za mesiac

Odvodová úľava predstavuje 200 eur za kalendárny mesiac. Ak je vymeriavací základ študenta nižší ako 200 eur, odvodová úľava sa rovná tomuto základu. Pri vyššom základe ako 200 eur študent platí poistné na dôchodkové poistenie z rozdielu medzi mesačným príjmom a sumou 200 eur,” uvádza Sociálna poisťovňa.

Študenti zároveň môžu zarobiť toľko, koľko sa dohodnú so zamestnávateľom, sociálna poisťovňa neobmedzuje výšku príjmu z brigád. Pri platení poistného za zamestnávateľa na účely úrazového a garančného poistenia sa odvodová odpočítateľná položka v sume 200 eur neodpočítava.

Z vymeriavacieho základu 200 eur sú odvody na sociálne poistenie za zamestnanca vo výške 14 eur a za zamestnávateľa vo výške 45,60 eur. Pri uplatnení odvodovej odpočítateľnej položky z vymeriavacieho základu 200 eur sú odvody za zamestnanca vo výške 0 eur a za zamestnávateľa 2,10 eur. Z vymeriavacieho základu 400 eur sú odvody za zamestnanca vo výške 28 a za zamestnávateľa 91,20 eur. Pri uplatnení odvodovej úľavy sa za zamestnanca odpočíta 14 eur a za zamestnávateľa 47,70 eur.

The post Odvodová úľava poteší mnohých brigádnikov. Toto je jej výška za mesiac appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie