Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Okamura: Z kanceláře Pirátů byla cítit marihuana. Kocmanová mu připomněla jeho manický proslov

Drogy se měly užívat v Poslanecké sněmovně na přelomu let 2022 a 2023, kdy opozice zahájila obstrukce – třeba v lednu minulého roku kvůli hlasování o důvěře vládě trávili poslanci ve Sněmovně celou noc. Oznámení nálezu je tak nijak nepřekvapilo. ČTĚTE TAKÉ: Kokain mezi mraženými olihněmi. Řecká policie našla na peruánské lodi stovky kilogramů drog „Tak nějak se o tom tady mluví […]
Menej ako 1 min. min.

Drogy se měly užívat v Poslanecké sněmovně na přelomu let 2022 a 2023, kdy opozice zahájila obstrukce – třeba v lednu minulého roku kvůli hlasování o důvěře vládě trávili poslanci ve Sněmovně celou noc. Oznámení nálezu je tak nijak nepřekvapilo.

ČTĚTE TAKÉ: Kokain mezi mraženými olihněmi. Řecká policie našla na peruánské lodi stovky kilogramů drog

„Tak nějak se o tom tady mluví posledních dvacet let,“ sdělil CNN Prima NEWS předseda poslaneckého klubu Jakub Michálek (Piráti).

„Když jsem před dvěma lety nasvítil kauzu dozimetru z úhlu pohledu kokainu v řiti, tak jsem netušil, jak jsem blízko,“ okomentoval situaci předseda Poslanecké sněmovny Karel Havlíček (ANO).

Celá událost se měla stát v prvním patře blízko kanceláře předsedkyně Sněmovny Markéty Pekarové Adamové. Policie ji ale podle jejích slov o ničem neinformovala.

„Je to politováníhodné, ale víc mě mrzí, že se to dostalo ven až po roce a půl,“ poznamenal předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL Aleš Dufek.

O tom, kdo mohl šňupat, ale poslanci spekulovat nechtějí. „Příznakem závislosti na kokainu je hubnutí, tak já to určitě nebudu,“ zažertoval Dufek. „Já tip nemám,“ sdělil Havlíček.

Spor o „pirátský“ kokain

Šéf SPD o kokainu nevěděl také nic, sněmovna ale podle něj úplně čistá není. „Minulé volební období pod kancelářemi SPD měli kancelář Piráti a tam zcela pravidelně byla cítit marihuana,“ uvedl Tomio Okamura.

Proti tomu se však ohradila poslankyně Klára Kocmanová (Piráti): „Pan Okamura asi halucinuje. Pirátští poslanci a poslankyně neužívají samozřejmě ve Sněmovně marihuanu. Co bere předseda SPD, který blábolí ve Sněmovně manicky deset hodin v kuse, je otázka na něj.“

Jednoznačná odpověď nepadla ani na otázku, jestli by se kokain neměl legalizovat, když už byl i v Poslanecké sněmovně. „My odmítáme, aby tady nějaký kokain byl, odmítáme legalizaci,“ uvedl Okamura. „Já bych byl pro legalizaci a zdanění marihuany. Jak přistoupit k těm dalším látkám je další věc,“ poznamenal Michálek.

Nejde o jediný nález ve Sněmovně, který překvapil. Když roku 2013 uklízečky čistily lavice poslanců, našly mezi propiskami a dokumenty třeba Viagru nebo prezervativ.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Drogy ve Sněmovně jsou nepřijatelné, říká Vaňková. Hrnčíře zarazil postup ochranky

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie