Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Okresné hasičstvo v Prešove oslavuje storočnicu

Storočné jubileum okresného hasičstva v Prešovskom regióne je dôvodom na veľké oslavy. Tento výnimočný okamih si pripomenú 5. mája 2024 od 11.00 hodiny na Hlavnej ulici v Prešove. Oslavy sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, budú tento rok spojené s významným 100. výročím vzniku súčasnej Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR Prešov, ktorá sa zrodila práve 5. mája […]
Menej ako 1 min. min.

Storočné jubileum okresného hasičstva v Prešovskom regióne je dôvodom na veľké oslavy. Tento výnimočný okamih si pripomenú 5. mája 2024 od 11.00 hodiny na Hlavnej ulici v Prešove.

Oslavy sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, budú tento rok spojené s významným 100. výročím vzniku súčasnej Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR Prešov, ktorá sa zrodila práve 5. mája 1924.

Podujatie začne 5. mája 2024 o 11.00 hodine na Hlavnej ulici v Prešove, kde budú vystavené historické aj súčasné hasičské techniky. Plánuje sa tiež spanilá jazda mestom Prešov.

Slávnostný vrchol nastane o 15.00 hodine, keď sa uskutoční slávnostná svätá omša v Konkatedrále svätého Mikuláša v Prešove pri príležitosti sviatku svätého Floriána. Omšu bude slúžiť Mons. Bernard Bober, košický arcibiskup-metropolita, a zúčastnia sa na nej vladyka Jonáš Maxim, prešovský arcibiskup-metropolita, a Marek Cingeľ, tajomník biskupa Východného dištriktu ECAV na Slovensku. Počas tejto svätej omše bude požehnaná aj slávnostná zástava Územnej organizácie DPO Prešov.

Súčasťou podujatia bude aj výstava v Krajskom múzeu v Prešove, ukážky práce hasičov a oceňovanie ich úsilia, bez ohľadu na to, či ide o dobrovoľných alebo štátnych hasičov. Okrem toho bude pripravený bohatý program pre deti vrátane nafukovacích atrakcií.

Organizátorom podujatia je Územná organizácia Dobrovoľnej požiarnej ochrany Prešov v spolupráci s Krajským aj Okresným riaditeľstvom HaZZ Prešov, Krajským múzeom v Prešove a mestom Prešov. Podujatie sa uskutoční pod záštitou primátora mesta Prešov, Ing. Františka Oľhu.

©Slovenský večerník/ilustračné foto

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie