Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Okresné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín v Rožňave

V jubilejnom 70. ročníku postupovej súťaže a prehliadke v umeleckom prednese poézie a prózy, v tvorbe recitačných kolektívov a divadiel poézie detí, mládeže a dospelých, Hviezdoslavov Kubín, sme oslavovali recitátorské umenie. Tak ako sa na stránke Národného osvetového centra uvádza, Hviezdoslavov Kubín je vrcholným podujatím, ktoré vytvára a formuje kultúru slovenského národa. Vznikol v roku 1954, […]
Menej ako 1 min. min.

V jubilejnom 70. ročníku postupovej súťaže a prehliadke v umeleckom prednese poézie a prózy, v tvorbe recitačných kolektívov a divadiel poézie detí, mládeže a dospelých, Hviezdoslavov Kubín, sme oslavovali recitátorské umenie.

Tak ako sa na stránke Národného osvetového centra uvádza, Hviezdoslavov Kubín je vrcholným podujatím, ktoré vytvára a formuje kultúru slovenského národa. Vznikol v roku 1954, ročne jeho jednotlivými kolami prejdú tisíce recitátorov. Pôvodne vznikol pre potreby zdokonalenia výslovnosti v slovenskom jazyku, postupne sa však pretváral, prepájal sa s inými druhmi umenia a nadobúdal súčasnú podobu.

Do okresného kola recitačnej súťaže, ktorá sa konala 27. marca 2024 v Rožňave, sa prihlásilo 50 recitátorov z 15 škôl. K vyhľadávaniu talentovaných a nadaných žiakov a študentov v oblasti umeleckého slova nám pomohla odborná porota. Vybrala tých najlepších recitátorov, ktorými sú:  Sára Svičinová, Dominika Harhovská, Tarja Júdt, Filip Hudáček, Ela Šoltésová, Simona Dienesová,  Martin Kuchta a Sofia Sústriková. Srdečne im blahoželáme a prajeme veľa úspechov na krajskom kole súťaže v Michalovciach a celoštátnom kole v Dolnom Kubíne.

Tatiana Tomková, DMS Rožňava

Výsledková listina OK HK RV 24

Fotogaléria

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie