Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Olúpem si ho a šupky rozsypem pri dverách. Toto ovocie pôsobí na mravce ako zákaz vstupu. Neodvážia sa vstúpiť

2.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Decha Thapanya). Objavili sa u vás doma mravce? Je to častý problém, najmä na jar a v lete, keď častejšie otvárame okná a nevedomky pozývame škodcov dovnútra. Ak sa chcete zbaviť chrobákov, rozložte v byte šupky z jedného ovocia. Objavili sa u vás doma mravce?Foto: shutterstock.com/Decha Thapanya Mravce sa […]
Menej ako 1 min. min.

2.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Decha Thapanya).

Objavili sa u vás doma mravce? Je to častý problém, najmä na jar a v lete, keď častejšie otvárame okná a nevedomky pozývame škodcov dovnútra. Ak sa chcete zbaviť chrobákov, rozložte v byte šupky z jedného ovocia.

Objavili sa u vás doma mravce?
Foto: shutterstock.com/Decha Thapanya

Mravce sa v našich domovoch objavujú, pretože hľadajú potravu. Chcú nájsť teplé miesto s prístupom k potrave a založiť si tam hniezdo. Priťahujú ich zvyšky jedla, odpadky, rozliata šťava alebo netesniace nádoby. Vnikajú dverami, oknami a škvrnami v budove. Je ťažké sa ich zbaviť, ale nie nemožné. Na pomoc prichádza jeden citrus.

Máte doma mravce? Umiestnite šupky k oknám a dverám

Mravce sa pohybujú po určených cestách. Ak sa pozriete a budete sledovať ich cestu, zistíte, ako sa dostali do vášho domu. Teraz môžete prijať vhodné opatrenia na ich vyhnanie z vášho domova. Pomôžu vám s tým grapefruity. Hmyz neznáša jeho vôňu. Stačí, ak ovocie ošúpete a šupky rozsypete pri oknách a dverách.

Stačí, ak ovocie ošúpete a šupky rozsypete pri oknách a dverách.
Foto: shutterstock.com/Alexander Prokopenko

Výhodou tejto metódy je aj to, že sa celým domom šíri príjemná, osviežujúca vôňa. Ak nemáte po ruke grapefruity, veľmi dobre fungujú aj iné citrusové plody, konkrétne pomaranče, mandarínky a citróny. Šupky môžete rozsypať celé, nakrájať ich na malé kúsky alebo ich nastrúhať a rozsypať na vybraných miestach.

Domáce prostriedky na mravce. Vyrobte si sladkú pascu

Citrusy nie sú jediným nepriateľom mravcov. Veľmi im nevonia ani škorica a niektoré bylinky ako čerstvá mäta, levanduľa, majorán a žihľava. Keď sa vám podarí zbaviť sa škodcov z vášho domova, ako preventívne opatrenie môžete tieto veci umiestniť do kuchynských skriniek. Potom budete mať istotu, že sa chrobáky nevrátia. Ak sa vám nepáči predstava, že by ste niečo rozlievali po dome, môžete si vyrobiť domácu pascu na mravce. Stačí naliať na tanier jeden vaječný žĺtok, polievkovú lyžicu medu alebo čajovú lyžičku cukru. Hmyz miluje sladkosti, takže si k miske rád príde sám. Prilákané mravce sa budú snažiť zjesť to, čo je na tanieri, prilepia sa na zmes a nebudú sa môcť dostať von z pasce.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Dajte to pod stôl a mravce sa už nikdy nedostanú k vášmu jedlu

Vyberte z chladničky a odložte šupky. Zvyšky tejto zeleniny odplašia každého jedného mravca

The post Olúpem si ho a šupky rozsypem pri dverách. Toto ovocie pôsobí na mravce ako zákaz vstupu. Neodvážia sa vstúpiť appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie