Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Olympijské dni v Hurbanove | 23. jún 2024 | report

Celý športový svet si 23. júna pripomínal Olympijský deň. Tohtoročný je veľmi výnimočný, pretože sa koná tesne pred Parížom 2024, teda pred olympijskými hrami, ktoré sa budú konať v termíne od 26. júla do 11. augusta. Prezident Medzinárodného olympijského výboru Thomas Bach zdôraznil význam olympijských hier, ktoré inšpirujú svet k pohybu. Vyzval svet, aby sa […]
Menej ako 1 min. min.

Celý športový svet si 23. júna pripomínal Olympijský deň. Tohtoročný je veľmi výnimočný, pretože sa koná tesne pred Parížom 2024, teda pred olympijskými hrami, ktoré sa budú konať v termíne od 26. júla do 11. augusta.

Prezident Medzinárodného olympijského výboru Thomas Bach zdôraznil význam olympijských hier, ktoré inšpirujú svet k pohybu. Vyzval svet, aby sa pripojil ku kampani MOV Let’s Move (Hýbme sa). Nezaostalo ani mesto Hurbanovo. Vďaka Olympijskému klubu okresu Komárno, ktorého predsedom je Ján Štefánik, a v spolupráci s Mestom Hurbanovo sa podarilo zorganizovať olympijský deň v našich školách počas celého júna. Na jednotlivých podujatiach nechýbala olympijská vlajka, olympijská hymna, dokonca olympijský oheň, ako aj pár slov o myšlienke olympionizmu. V rámci 3. ročníka olympijského dňa bola vyhlásená aj výtvarná súťaž, do ktorej bolo prihlásených 125 prác. Odborná porota vybrala tie najkrajšie. Výstava sa realizovala vo vestibule Domu kultúry, kde boli najúspešnejší autori odmenení. V našich materských i základných školách prebiehali športové aktivity s cieľom zapojiť do pohybu čo najviac osôb. Škôlkári skákali do diaľky z miesta, hádzali na cieľ, behali 30 metrov a tešili sa každému úspechu. Nechýbalo ani povzbudzovanie menších detí. Najlepší a najrýchlejší si zaslúžili medaily, diplomy a vecné ceny. Ale nesmútili ani ostatní, každý kto sa pridal získal pamätný list.

V základných školách sa súťažilo takisto v skoku, v hode na cieľ, na basketbalový kôš, v behu na 60 metrov. Žiaci podali skvelé výkony, ale tie neboli až tak dôležité. Cieľom bolo propagovať olympijskú myšlienku, športovať v duchu fair play a mať radosť zo športu. Najúspešnejší športovci boli odmenení medailou, diplomom a vecnými cenami. Do projektu Olympijského dňa sa v meste Hurbanovo zapojilo vyše 600 detí a žiakov. Olympijská myšlienka, radosť zo športu, ako aj zdravý život nech sú hlavným posolstvom tohto dňa.

Sme radi, že Mesto Hurbanovo aktívne spolupracuje s Olympijským klubom okresu Komárno a každoročne pre deti našich škôl pripravujú zaujímavé športové podujatia. Olympijský deň je celosvetovou oslavou športu a aktívneho pohybu a je mimoriadnou príležitosťou ukázať silu olympijských hier, ktoré spájajú svet v mierovom súťažení.

Vyhodnotenie súťaže Môj olympijský deň:

Dokument s väčším počtom strán. Pre zobrazenie scrolovať.

Fotogaléria

ZŠ SK:




















ZŠ s VJM | MŠ Nový Diel | MŠ A.F. Feszty:

















































CELÁ FOTOGALÉRIA

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie