Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Omylom som vyliala do koša mlieko po expirácii. Keď som to zotrela, nemohla som tomu uveriť

23.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot). Ako sa zbaviť zápachu zo smetného koša? Áno, špinavú nádobu poriadne vyčistíte. Všetko, čo potrebujete, je pokazené mlieko. Už za pár minút bude vyzerať ako nový a sviežo voňať. Ako vyčistiť kovový odpadkový kôš?Foto: shutterstock/Pixel-Shot Jednoduché vybratie a umiestnenie nového vreca na odpadky do koša nemusí stačiť. Samotná […]
Menej ako 1 min. min.

23.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot).

Ako sa zbaviť zápachu zo smetného koša? Áno, špinavú nádobu poriadne vyčistíte. Všetko, čo potrebujete, je pokazené mlieko. Už za pár minút bude vyzerať ako nový a sviežo voňať.

Ako vyčistiť kovový odpadkový kôš?
Foto: shutterstock/Pixel-Shot

Jednoduché vybratie a umiestnenie nového vreca na odpadky do koša nemusí stačiť. Samotná nádoba tiež vyžaduje pravidelné čistenie bez ohľadu na to, kde sa nachádza a ako sa používa. Dobrou správou je, že na to nemusíte použiť nič špeciálne. Nápomocný môže byť kartón pokazeného mlieka, na ktorý sme zabudli. Namiesto toho, aby ste ho vyhodili, využite jeho obsah.

Ako často by ste mali umývať odpadkový kôš? Takto sa môžete vysporiadať s nepríjemným zápachom

Ako často čistíte odpadkový kôš, závisí od počtu ľudí a domácich zvierat vo vašej domácnosti. Dôležité je aj to, ako často varíte. Dobrým pravidlom je robiť to pravidelne, každý mesiac. Niekedy to však musíte robiť častejšie, ak nádoba na odpad začne zapáchať alebo vykazuje škvrny.

Toto sú výpovedné znaky nahromadenia baktérií, mikróbov a iných nežiaducich látok, ktoré môžu spôsobiť, že sa vo vašom dome šíri nepríjemný zápach. Odpadkové koše z nehrdzavejúcej ocele môžu vyžadovať trochu viac pozornosti z estetického hľadiska.

Ako vyčistiť kovový odpadkový kôš? Domáci trik na lesklú kovovú nádobu

Nádoby na odpadky vyrobené z nehrdzavejúcej ocele vyžadujú špeciálnu starostlivosť. Bežnými čistiacimi prostriedkami sa odtlačkov prstov, šmúh a škvŕn len tak ľahko nezbavíte. Tu príde vhod mlieko po expirácii. Namiesto toho, aby sme ho vyhodili, ich môžeme použiť rozumne. Baktérie mliečneho kvasenia ľahko odstránia všetky nečistoty a nezanechajú žiadne nevzhľadné šmuhy. Na prípravu zmesi potrebujete:

250 ml mlieka,

pol lyžičky soli,

pár kvapiek prostriedku na umývanie riadu,

2 čajové lyžičky sódy bikarbóny.

Zmiešajte všetky ingrediencie a uistite sa, že sa každá z nich rozpustila. Pripravený prípravok nalejte do rozprašovača a naneste do špinavého koša. Škvrny a šmuhy utrite handričkou z mikrovlákna. Povrch odpadkového koša sa bude lesknúť a bude bez šmúh.

RADA! Zmes na báze mlieka môžete použiť aj na čistenie iného príslušenstva a predmetov z nehrdzavejúcej ocele. Tie obsahujú: hrnce, kanvice a taniere. Ak máte chuť, zahlasujte v našej ankete nižšie.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vylievate polievku do záchoda? Pokutu nedostanete, no aj tak môžete dostať ranu

Ako sa vyhnúť šmuhám pri umývaní okien? Nerobte túto chybu

The post Omylom som vyliala do koša mlieko po expirácii. Keď som to zotrela, nemohla som tomu uveriť appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie