Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Opakujte niekoľkokrát počas dňa. Jednoduchý spôsob, ako sa zbaviť dvojitej brady

31.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Geinz Angelina). Problém dvojitej brady sa netýka len starších alebo obéznych ľudí. Čoraz častejšie ho možno pozorovať aj u 20- a 30-ročných, vrátane tých, ktorí sú štíhli. Aké sú príčiny? Dá sa zmierniť cvičením, alebo je potrebné pristúpiť k profesionálnym zákrokom estetickej medicíny? Aké sú príčiny dvojitej brady?  Foto: […]
Menej ako 1 min. min.

31.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Geinz Angelina).

Problém dvojitej brady sa netýka len starších alebo obéznych ľudí. Čoraz častejšie ho možno pozorovať aj u 20- a 30-ročných, vrátane tých, ktorí sú štíhli. Aké sú príčiny? Dá sa zmierniť cvičením, alebo je potrebné pristúpiť k profesionálnym zákrokom estetickej medicíny?

Aké sú príčiny dvojitej brady?  
Foto: shutterstock/Geinz Angelina

Dvojitá brada – príčiny vzniku

Dvojitá brada je výsledkom nahromadenia tukového tkaniva pod bradou, čo vedie k vytvoreniu záhybu, ktorý pripomína druhú bradu navyše. Protichodne, nie je to len problém postihujúci obéznych ľudí, ale aj dôsledok starnutia alebo vrodených sklonov. Nech je však príčina akákoľvek, ide o defekt, ktorý môže spôsobiť množstvo komplexov a výrazne znížiť naše sebavedomie.

Aké sú príčiny dvojitej brady?

Jednou z najčastejších príčin dvojitej brady je nadbytok telesného tuku. Najmä ak máme tendenciu hromadiť ho práve v oblasti tváre a krku.

Znížená elasticita pokožky – dvojitá brada je tiež dôsledkom prirodzeného procesu starnutia pokožky. Znížená produkcia kolagénu, elastínu a kyseliny hyalurónovej, ktoré sú zodpovedné za udržiavanie pevnosti a tonusu pokožky, spôsobuje, že pokožka je ochabnutá a ovisnutá. Starnutie kože znamená, že druhá brada sa môže objaviť aj u štíhlych ľudí.

Dvojitá brada ako dôsledok úbytku hmotnosti – rýchly úbytok hmotnosti môže znamenať, že naša pokožka sa nestihne stiahnuť a vytvorí voľný záhyb.

Slabosť krčných svalov – mnohí ľudia zabúdajú, že krk je tiež sval, ktorého slabosť môže prispieť k dvojitej brade. Hovoríme najmä o ochabnutosti širokého svalu krku, ku ktorej predurčuje nesprávne držanie tela – pokrčený krk a zhrbená krčná chrbtica. Takýto postoj, žiaľ, najčastejšie zaujímame pri telefonovaní, práci s počítačom alebo čítaní kníh.

Forma tváre – dvojitá brada sa ľahšie a častejšie vytvorí pri výrazných lícnych kostiach a zle definovanej línii čeľuste.

Nesprávny chrup.

Strava a životný štýl – na vznik dvojitej brady má vplyv aj náš životný štýl. Jej vznik môže spôsobiť nadmerné vystavovanie pokožky UV žiareniu, jej nesprávna starostlivosť, fajčenie, nadmerné požívanie alkoholu, konzumácia vysoko spracovaných výrobkov, stres.

Ako odstrániť dvojitu bradu?

Ako odstrániť dvojitu bradu?
Foto: shutterstock/Geinz Angelina

Mnoho osôb postihnutých problémom dvojitej brady sa pýta, či existujú účinné metódy na jej odstránenie. V súčasnosti je to možné a navyše je na výber niekoľko rôznych spôsobov, od domácich metód, ako sú masáže alebo cvičenia, až po estetickú medicínu a plastickú chirurgiu.

Na odstránenie dvojitej brady je najlepšie začať s najjednoduchšími metódami. Môže sa ukázať, že systematické cvičenie a masáže v kombinácii s vhodnou kozmetikou prinesú uspokojivé výsledky. Ak však chceme rýchlejšie výsledky, môžeme použiť niektorý z neinvazívnych zákrokov z oblasti kozmetiky a estetickej medicíny.

Injekčná lipolýza – je postup, pri ktorom sa do podkožia vstrekuje špeciálny prípravok na odstránenie tukového tkaniva. Lipolýza uľahčuje zbaviť sa lokálne nahromadeného tuku bez toho, aby ste museli podstúpiť invazívny zákrok.

Ultrazvuková lipolýza – ktorá zahŕňa neinvazívne pôsobenie ultrazvukových vĺn na nahromadené tukové tkanivo.

Kryolipolýza – jeden z najpopulárnejších zákrokov poslednej doby, ktorý využíva účinné pôsobenie nízkej teploty. Zahŕňa odsatie tukovej oblasti – v tomto prípade druhej brady – a jej vystavenie nízkym teplotám. Výhodou kryolipolýzy je postupné odstraňovanie poškodených tukových buniek z tela, takže nehrozí, že by sa po ošetrení objavila nadbytočná koža.

HIFU – ide o technológiu, ktorá funguje na princípe fokusovanej ultrazvukovej vlny. Vlna sa v tkanive mení na tepelnú energiu a spôsobuje koaguláciu a riadené poškodenie nežiaducich štruktúr tkaniva (tukových buniek).

Ak žiadna z neinvazívnych metód nie je úspešná, môže sa použiť zákrok plastickej chirurgie, konkrétne liposukcia. Na odstránenie dvojitej brady sa najčastejšie používa ultrazvuková liposukcia, ktorá je oveľa presnejšia a bezpečnejšia pre pacienta.

Domáce spôsoby odstránenia dvojitej brady. Správnu starostlivosť o pleť kombinujte s pravidelnými masážami.
Foto: shutterstock/Lena Nester

Domáce spôsoby odstránenia dvojitej brady

Do svojej rutinnej starostlivosti o pleť zaraďte liftingovú a vypínaciu kozmetiku a stimulátory kolagénu a elastínu. Ich aplikácia by sa mala kombinovať s pravidelnými masážami.

Cvičenia na dvojitu bradu

Na odstránenie dvojitej brady, zlepšenie tonusu pokožky a funkcie svalov je dobré pravidelne vykonávať jednoduché cviky.

Cvičenia na posilnenie svalov krku:

Oprite sa o stenu s rovným chrbtom a pomaly otáčajte hlavou doľava a doprava. Cvik niekoľkokrát zopakujte.

Napnite krčné svaly a striedavo dvíhajte hlavu hore a potom ju spúšťajte, pričom ju pritláčajte k hrudnej kosti. Toto cvičenie niekoľkokrát zopakujte.

Cvičenia na posilnenie dolnej časti tváre:

Vyslovujte samohlásky: a, e, i, o, u, y nahlas a zreteľne, pričom napínajte svaly krku a brady. Cvičenie niekoľkokrát zopakujte.

Usporiadajte pery, akoby ste sa chystali dať niekomu šťavnatý bozk, a potom roztiahnite pery do rovnej línie. Cvičenie niekoľkokrát zopakujte.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Moja mama má rada hladkú, žiarivú pokožku. Naučte sa jej triky na jemné vrásky

Stačí 15 minút denne. Prvé výsledky sa dostavia po 2 týždňoch. Ovisnuté brucho zmizne

The post Opakujte niekoľkokrát počas dňa. Jednoduchý spôsob, ako sa zbaviť dvojitej brady appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie