Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Opel odhalil kompletne prepracované rodinné SUV. Väčšie, štýlovejšie a nielen elektrické

Kompaktný SUV model Opel Grandland bol prvýkrát uvedený v roku 2017 a tak patrí medzi pomerne mladých členov ponuky nemeckej automobilky. Za dobu svojho pôsobenia však dokázal osloviť slušný zástup zákazníkov a etablovať sa na trhu ako rodinné vozidlo, so slušnou priestrannosťou a skôr konzervatívnejšími riešeniami najmä v kabíne. A to mnohým vyhovovalo. Grandland pritom ešte […]
Menej ako 1 min. min.

Kompaktný SUV model Opel Grandland bol prvýkrát uvedený v roku 2017 a tak patrí medzi pomerne mladých členov ponuky nemeckej automobilky. Za dobu svojho pôsobenia však dokázal osloviť slušný zástup zákazníkov a etablovať sa na trhu ako rodinné vozidlo, so slušnou priestrannosťou a skôr konzervatívnejšími riešeniami najmä v kabíne. A to mnohým vyhovovalo.

Grandland pritom ešte v roku 2021 absolvoval pomerne rozsiahlu omladzovaciu kúru, ktorá mu dopomohla zotrvať atraktívnou voľbou až do aktuálneho príchodu novej generácie, ktorá posúva kvality modelu oveľa ďalej. Pýšiť sa môže okrem iného podstatne štýlovejším dizajnom, modernejšími technológiami na palube a prvýkrát bude k dispozícii aj s čisto elektrickým pohonom alebo hybridmi pod kapotou. Výrobca tým otvára novú éru.

„Nový Grandland predstavuje míľnik pre značku Opel. S jeho príchodom bude teraz každý Opel bez výnimky dostupný v elektrickom variante. Ide o významný krok v rámci našej elektrifikačnej kampane,“ povedal generálny riaditeľ spoločnosti Opel Florian Huettl. 

„Model navrhli a vyvinuli v Rüsselsheime a bude sa vyrábať v Eisenachu. Jeho súvis s konceptom Opel Experimental je neodškriepiteľný, ponúka totiž inovácie, ktoré sa najprv objavili práve v tomto výnimočnom koncepčnom vozidle. Nový Grandland tak posilní našu pozíciu v dôležitom segmente vozidiel SUV nižšej strednej triedy,“ dodal.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 83% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie