Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

OpenAI zastavuje päť klamlivých kampaní

Spoločnosť OpenAI, ktorá stojí za nástrojom umelej inteligencie ChatGPT, odhalila, že nedávno prerušila niekoľko online kampaní využívajúcich jej technológiu na manipulatívne účely. Za posledné tri mesiace spoločnosť OpenAI identifikovala a zrušila účty spojené s piatimi podvodnými ovplyvňovacími operáciami. Podrobnosti o narušených kampaniach Spamová maskovacia kampaň: Aktivity: Využívala technológiu OpenAI na výskum sociálnych médií a generovanie […]
Menej ako 1 min. min.

Spoločnosť OpenAI, ktorá stojí za nástrojom umelej inteligencie ChatGPT, odhalila, že nedávno prerušila niekoľko online kampaní využívajúcich jej technológiu na manipulatívne účely. Za posledné tri mesiace spoločnosť OpenAI identifikovala a zrušila účty spojené s piatimi podvodnými ovplyvňovacími operáciami.

Podrobnosti o narušených kampaniach

Spamová maskovacia kampaň:

Aktivity: Využívala technológiu OpenAI na výskum sociálnych médií a generovanie viacjazyčného obsahu na platformách ako X (predtým Twitter), Medium a Blogspot.

Cieľ: Cieľom bolo manipulovať verejnú mienku a ovplyvňovať politické výsledky.

Kampaň Bad Grammar:

Cielové oblasti: Zamerané na Ukrajinu, Moldavsko, pobaltské štáty a Spojené štáty.

Aktivity: Využívali modely OpenAI na spustenie botov Telegramu a generovanie politických komentárov.

Kampaň Doppelganger:

Jazykový rozsah: Generovanie komentárov v angličtine, francúzštine, nemčine, taliančine a poľštine.

Platformy: Uverejňovala manipulatívny obsah na stránkach X a 9GAG.

Medzinárodná únia virtuálnych médií:

Činnosti: Používala umelú inteligenciu na tvorbu dlhých článkov, titulkov a obsahu webových stránok na prepojených lokalitách.

STOIC:

Komerčná činnosť: Využívala AI na vytváranie článkov a komentárov na platformách sociálnych médií, ako sú Instagram, Facebook, X a pridružené webové stránky.

Témy obsahu

Obsah vytvorený týmito operáciami pokrýval širokú škálu tém vrátane:

Ruská invázia na Ukrajinu.

Konflikt v Gaze.

Indické voľby.

Politika v Európe a Spojených štátoch.

Kritika čínskej vlády zo strany čínskych disidentov a zahraničných vlád.

Reakcia a vyhlásenie OpenAI

Spoločnosť OpenAI zdôraznila, že tieto vplyvové operácie nedosiahli vďaka svojim službám významné zapojenie publika ani rozšírený dosah. Spoločnosť zaujala rozhodný postoj voči zneužívaniu svojej technológie a aktívne narušuje pokusy o manipuláciu verejnej mienky alebo politických výsledkov.

Dôsledky

Tento incident predstavuje významný moment, pretože je to prvýkrát, čo významná spoločnosť zaoberajúca sa umelou inteligenciou zverejnila zneužitie svojich špecifických nástrojov na online klamanie. Proaktívne opatrenia spoločnosti OpenAI demonštrujú jej záväzok k etickému používaniu AI a dôležitosť monitorovania a zmierňovania škodlivých aplikácií pokročilých technológií.

Ben Nimmo, hlavný výskumný pracovník spoločnosti OpenAI, zdôraznil, že prípadové štúdie poskytujú pohľad na niektoré z najrozšírenejších a dlhodobo prebiehajúcich ovplyvňovacích kampaní, ktoré sú v súčasnosti aktívne. Toto úsilie zdôrazňuje rozhodujúcu úlohu, ktorú musia spoločnosti zaoberajúce sa umelou inteligenciou zohrávať pri ochrane integrity verejného diskurzu pred podvodnými taktikami ovplyvňovania.

Zdroj: cointelegraph

Príspevok OpenAI zastavuje päť klamlivých kampaní je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie