Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Operácia Choke Point 2.0

V posledných rokoch sa kryptomeny stali významnou súčasťou globálneho finančného ekosystému, pričom ich integrácia do tradičných bankových a finančných služieb rastie. Avšak, ako ukazuje nedávny vývoj, tento rast nie je bez výziev. Prípadom je operácia Choke Point 2.0, ktorá je v centre pozornosti po odhaleniach, ktoré prinieslo svedectvo výkonného riaditeľa banky Silvergate. Nic Carter, investor […]
Menej ako 1 min. min.

V posledných rokoch sa kryptomeny stali významnou súčasťou globálneho finančného ekosystému, pričom ich integrácia do tradičných bankových a finančných služieb rastie. Avšak, ako ukazuje nedávny vývoj, tento rast nie je bez výziev. Prípadom je operácia Choke Point 2.0, ktorá je v centre pozornosti po odhaleniach, ktoré prinieslo svedectvo výkonného riaditeľa banky Silvergate.

Nic Carter, investor rizikového kapitálu a známy komentátor kryptopriemyslu, aktualizoval svoje zistenia o operácii Choke Point 2.0 po tom, čo svedectvo Elaine Hetric, bývalej hlavnej administratívnej riaditeľky Silvergate, poskytlo nový pohľad na úsilie amerických finančných regulačných orgánov obmedziť banky zapojené do kryptopriemyslu. Toto svedectvo vrhá svetlo na tlak, ktorý tieto orgány vyvíjali na banky, a ako to ovplyvnilo banku Silvergate, ktorá následne skrachovala.

Carter vo svojom vlákne na sociálnych sieťach opravuje svoju pôvodnú správu z roku 2023, v ktorej uviedol, že Federálna spoločnosť pre poistenie vkladov (FDIC) bola zodpovedná za vyslanie správy, že banky musia znížiť svoje krypto vklady o 15 %. Teraz však poukazuje na to, že v skutočnosti to bol San Francisco Fed, ktorý vydal tento príkaz pre banky v regióne. Tento krok mal významný dopad na veľké banky súvisiace s kryptomenami, ako sú Silvergate, Signature Bank a Silicon Valley Bank.

Hetricovo vyhlásenie, podľa Cartera, obsahuje dôkaz, že tlak federálnych bankových regulačných agentúr na obmedzenie obchodov s kryptomenami viedol k bankrotu Silvergate. Toto je prvýkrát, čo výkonný riaditeľ z teraz skrachovanej spoločnosti Silvergate verejne hovorí o snahách bankového regulátora Bidenovej administratívy odradiť banky od obchodovania s kryptomenami.

Tieto nové informácie podporujú Carterovu správu o operácii Choke Point 2.0, sérii iniciatív, ktoré federálna vláda USA nasadila na obmedzenie krypto finančných transakcií. Tento vývoj zdôrazňuje napätie medzi rastúcim prijatím kryptomien a regulačnými snahami, ktoré sa snažia navigovať v neistých vodách digitálnej ekonomiky.

V kontexte týchto udalostí je dôležité sledovať, ako sa bude situácia vyvíjať a aký dopad to bude mať na budúcnosť kryptomien a ich vzťah s tradičnými finančnými inštitúciami. Operácia Choke Point 2.0 je príkladom toho, ako môže regulačný zásah ovplyvniť celý priemysel a je pripomienkou, že kryptopriemysel musí byť pripravený čeliť a prispôsobiť sa takýmto výzvam.

Zdroj: cryptonews

Príspevok Operácia Choke Point 2.0 je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie