Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Opilý řidič naboural v Žatci policisty zasahující u nehody. Maximálně šest piv, hájil se

V sobotu ráno se v Žatci převrátil kamion a policisté z něj vyprošťovali ženu a muže. V tu chvíli se však ozvala rána. Do zaparkovaného policejního SUV naboural řidič, který se u místa havárie otáčel. K TÉMATU: Mladý řidič na Vysočině vyletěl mimo silnici, zranily se i dvě nezletilé. Zasahoval vrtulník „Policisté přispěchali k okénku řidiče a […]
Menej ako 1 min. min.

V sobotu ráno se v Žatci převrátil kamion a policisté z něj vyprošťovali ženu a muže. V tu chvíli se však ozvala rána. Do zaparkovaného policejního SUV naboural řidič, který se u místa havárie otáčel.

K TÉMATU: Mladý řidič na Vysočině vyletěl mimo silnici, zranily se i dvě nezletilé. Zasahoval vrtulník

„Policisté přispěchali k okénku řidiče a ihned ucítili silný zápach alkoholu. Domněnka, že by řidič mohl být pod vlivem, se nakonec potvrdila,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí policistů z Lounska Jakub Mareš.

„Měl jsem jen tři piva, jsem už po práci,“ reagoval šofér na výzvu policistů, aby se podrobil zkoušce. Přístroj nakonec ukázal hodnotu přes dvě promile alkoholu v krvi. Hříšník se následně hájil, že víc než „šest piv to být nemohlo“.

Dopravní expert Jan Pechout zmínil, že dvě promile mohou závažně zpomalit reakce řidiče. „Špatně odhaduje rychlost i vzdálenost. Zužuje se rovněž periferní vidění. Pro sebe a okolí je za takových podmínek velmi nebezpečný,“ vysvětlil pro CNN Prima NEWS.

Nehledě na všechny nepříjemnosti, které opilý muž policistům i sobě způsobil, mu dobrá nálada nechyběla. Členovi hlídky v podroušeném stavu sdělil, že „pán je super“.

„Policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky,“ shrnul Mareš. V případě prokázání viny hrozí opilému řidiči až tříletý trest vězení.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Mrazivé záběry z Prahy. Žena s dítětem dobíhala rozjetý vlak. Když upadla, druhé z něj vyskočilo

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie