Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Opravárov čakajú zlaté časy. Brusel schválil prelomovú novinku

Pri poruche elektrospotrebiča sa ľuďom často ponúka otázka, či sa im oplatí viac oprava alebo investícia do nového. Na slovenských fórach zdieľajú našinci rôzne skúsenosti – jedna skupina tvrdí, že by ich výmena súčiastky stála viac ako kúpa, iná zas poukazuje na to, že napríklad za opravu práčky zaplatili desiatky eur.  Nákup firemnej techniky môže byť teraz oveľa výhodnejší […]
Menej ako 1 min. min.

Pri poruche elektrospotrebiča sa ľuďom často ponúka otázka, či sa im oplatí viac oprava alebo investícia do nového. Na slovenských fórach zdieľajú našinci rôzne skúsenosti – jedna skupina tvrdí, že by ich výmena súčiastky stála viac ako kúpa, iná zas poukazuje na to, že napríklad za opravu práčky zaplatili desiatky eur. 

Nákup firemnej techniky môže byť teraz oveľa výhodnejší

Líši sa to, samozrejme, prípad od prípadu a od poruchy k poruche, no vo všeobecnosti sa dá povedať, že často siahame radšej po nových spotrebičoch. V Európskej únii tak vznikne ročne až 35 miliónov ton elektroodpadu, ktorý z veľkej časti tvoria aj jednoducho opraviteľné tovary. Toto číslo by sa však v priebehu najbližších rokov mohlo znížiť, pomôcť v tom majú nové smernice, ktoré europarlament schválil tento týždeň. „Za“ hlasovali aj naši europoslanci. 

Nová legislatíva v praxi ukladá výrobcom povinnosť zabezpečiť cenovo dostupné opravárenské služby v rozumnej lehote, ako aj informovať spotrebiteľov o práve na opravu. Ak spotrebitelia zveria svoje spotrebiče pri probléme do rúk servisu počas dvojročnej záruky, táto lehota sa predĺži o ďalších 12 mesiacov. Týkať sa to bude práčok, umývačiek riadu či sušičiek, ale aj mobilov alebo tabletov. Zoznam výrobkov môže byť postupne ešte rozšírený. 

Diely sa budú hľadať jednoduchšie

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 72% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie