Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Orbán: Maďarsko vystoupí z eskalačního vlaku NATO, protože je to „beznadějné“

„Situace vypadá tak, že Západní svět chce porazit Rusko s pomocí Německa pod vedením Spojených států,“ uvedl Maďarský premiér. Maďarský premiér Viktor Orbán v čerstvém rozhovoru prohlásil, že navzdory snahám předních Západních zemí o porážku Ruska na Ukrajině zůstává situace „beznadějná“ a povede pouze k většímu počtu mrtvých a ničení. Prohlásil, že v případě, že […]
2 min.

„Situace vypadá tak, že Západní svět chce porazit Rusko s pomocí Německa pod vedením Spojených států,“ uvedl Maďarský premiér.

Maďarský premiér Viktor Orbán v čerstvém rozhovoru prohlásil, že navzdory snahám předních Západních zemí o porážku Ruska na Ukrajině zůstává situace „beznadějná“ a povede pouze k většímu počtu mrtvých a ničení.

Prohlásil, že v případě, že by se to Západu nakonec skutečně podařilo, obrovské náklady v krvi a finančních prostředcích by za to nestály.

„Situace vypadá tak, že Západní svět chce porazit Rusko s pomocí Německa pod vedením Spojených států,“ uvedl premiér v překladu agentury TASS. „Myslím, že je to beznadějné. A i kdybychom uspěli, což není vůbec reálné, budeme muset zaplatit tak vysokou cenu, že to nebude stát za to.“

Orbán se také zabýval původem konfliktu, který souvisí s rozšiřováním NATO až k Ruskému prahu. Před více než týdnem prezident Putin označil za jednu z podmínek příměří, aby se Kyjev vzdal aspirací na vstup do Západní vojenské aliance.

„Nakonec jde o to, zda se Ukrajina stane členem NATO, nebo ne. Tato válka je o Sevastopol, kde bude u východu do Černého moře vlajka NATO nebo Ruská vlajka. Rusové říkají, že tam nyní vlaje Ruská vlajka a nechtějí ji změnit na vlajku NATO a nechtějí hraničit se zeměmi NATO,“ řekl Maďarský vůdce.

Odhalil také, že během výroků poskytnutých Maďarskému vysílání (Rádio Kossuth) naznačil, že NATO má v plánu vyslat na Ukrajinu vojenskou misi.

„S generálním tajemníkem NATO jsem se dohodl: Maďarsko se na tom nebude podílet, a to ani penězi.“

Prohlásil také, že Maďarsko vystupuje z „vlaku“ eskalace NATO, což přichází v okamžiku, kdy Brusel i Washington daly zelenou použití Západních zbraní k útokům uvnitř Ruského území.

„Dosáhli jsme minimálního cíle, dohodl jsem se s generálním tajemníkem NATO, Maďarsko vystoupí z vlaku. NATO bude mít na Ukrajině vojenskou misi, ale Maďarsko se jí nezúčastní.“

Pokračoval v analogii a odkázal na listopadové volby v USA: „Strojvedoucího se nepodařilo přesvědčit a vlak teď může zastavit jen Trump,“ konstatoval.

Orbán pak dal příštímu šéfovi NATO na vědomí: „Dohodli jsme se nejen s odcházejícím generálním tajemníkem, ale také s novým generálním tajemníkem NATO. Nikdo z NATO nebude na Maďarsko vyvíjet nátlak.“

Očekává se, že příštím generálním tajemníkem NATO bude Mark Rutte, odstupující Nizozemský premiér.

Prosím, lajkujte, sdílejte a přihlaste se k odběru tohoto kanálu, abychom mohli pokračovat ve sdílení zpráv, kterých se mainstream neodvažuje dotknout. Zůstaňte silní. Tento boj vyhrajeme.

Zdroj

The post Orbán: Maďarsko vystoupí z eskalačního vlaku NATO, protože je to „beznadějné“ first appeared on Akta X.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie