Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Orbán: Návštěva Kyjeva byla průzkumem Zelenského červených linií pro dosažení míru

Maďarský premiér Viktor Orbán prohlásil, že jeho návštěva v Kyjevě neměla za cíl přesvědčit Ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, ale zjistit, „kde jsou hranice“, pokud jde o postoj Kyjeva k mírovému procesu. V rozhovoru pro konzervativní Švýcarský deník Die Weltwoche Maďarský premiér uvedl, že neměl v úmyslu předkládat Zelenskému žádné konkrétní návrhy a že jeho úkolem […]
Menej ako 1 min. min.

Maďarský premiér Viktor Orbán prohlásil, že jeho návštěva v Kyjevě neměla za cíl přesvědčit Ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, ale zjistit, „kde jsou hranice“, pokud jde o postoj Kyjeva k mírovému procesu.

V rozhovoru pro konzervativní Švýcarský deník Die Weltwoche Maďarský premiér uvedl, že neměl v úmyslu předkládat Zelenskému žádné konkrétní návrhy a že jeho úkolem bylo lépe pochopit postoj Ukrajinského prezidenta a jeho červené linie v mírových rozhovorech.

Orbán potvrdil, že jako předseda vlády země, která v současné době vykonává rotující předsednictví EU, má za cíl připravit pro Evropskou radu zprávu o možnostech míru. Připomněl, že již bylo předloženo několik návrhů na mírové rozhovory a na řešení konfliktu, ale jejich přijetí může trvat měsíce, což není příliš aktuální, neboť denně umírají lidé.

Z tohoto důvodu požádal Zelenského, aby změnil pořadí tohoto procesu, aby se nejprve uvažovalo o příměří a teprve poté o jednáních o mírovém procesu.

Maďarský lídr uvedl, že Zelenskému se návrh na příměří „příliš nezamlouvá“, a požádal, aby o něm přemýšlel, protože má špatné zkušenosti s předchozími návrhy na příměří, které podle něj nevyzněly ve prospěch Ukrajiny.

Objasnil, že Zelenskyj chápe pozici Maďarska, a nastínil limity své vlastní pozice, pokud jde o budoucí rozhodnutí. „Uvidíme, jak budeme dále pokračovat,“ dodal premiér.

O své neohlášené cestě do Kyjeva a o konci války Orbán řekl, že ti, kteří chtějí kontrolovat události, nikdy nebudou úspěšní, zatímco ti, kteří chtějí být užiteční a pomáhat druhým, se musí nejprve „zbavit svého ega.“ Dodal, že skutečně důležitými tématy jsou válka a mír, postavení Ukrajiny a Ruska a zájmy Evropské unie.

O válce a míru nerozhoduje Maďarsko, ale premiéři a předsedové Evropské rady, řekl Orbán novinářům po jednání.

„Celkově si myslím, že jsme dnes udělali krok vpřed a zítra uděláme další,“ dodal.

Prosím, lajkujte, sdílejte a přihlaste se k odběru tohoto kanálu, abychom mohli pokračovat ve sdílení zpráv, kterých se mainstream neodvažuje dotknout. Zůstaňte silní. Tento boj vyhrajeme.

Zdroj

The post Orbán: Návštěva Kyjeva byla průzkumem Zelenského červených linií pro dosažení míru first appeared on Akta X.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie