Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Orbánov kritik Magyar podá žalobu na maďarského premiéra. Dôvodom je ohováranie a šírenie poplašnej správy

Najsilnejší kritik vlády maďarského premiéra Viktora Orbána, podpredseda mimoparlamentnej strany TISZA a líder jej kandidátky Péter Magyar, zažaluje Orbána za ohováranie a šírenie poplašnej správy. Podľa servera telex.hu to Magyar oznámil po sobotňajšej provládnej demonštrácii. Hodinu po prejave premiéra v závere provládneho pochodu Magyar na mimoriadnej tlačovej konferencii uviedol, že žalobu, ktorú avizoval už v […]
Menej ako 1 min. min.

Najsilnejší kritik vlády maďarského premiéra Viktora Orbána, podpredseda mimoparlamentnej strany TISZA a líder jej kandidátky Péter Magyar, zažaluje Orbána za ohováranie a šírenie poplašnej správy. Podľa servera telex.hu to Magyar oznámil po sobotňajšej provládnej demonštrácii.

Hodinu po prejave premiéra v závere provládneho pochodu Magyar na mimoriadnej tlačovej konferencii uviedol, že žalobu, ktorú avizoval už v polovici mája, má pripravenú a mieni ju podať na budúci týždeň v pondelok.

“Je lžou, že strana TISZA obhajuje obnovenie brannej povinnosti,” dodal Orbánov kritik a pripomenul, že takýto krok v uplynulých dňoch nastolili práve predstavitelia KDNP, ktorá je spolu s Fideszom vo vládnom bloku, a aj predseda parlamentu László Kövér z Fideszu.

Podpredseda strany TISZA reagoval aj na to, že jeho strana podľa Fideszu vstúpi do frakcie Európskej ľudovej strany (EPP) v Európskom parlamente, a poznamenal, že KDNP je stále jej členom.

Magyar podčiarkol, že Orbánovi a Tamásovi Deutschovi, lídrovi kandidátky Fideszu do eurovolieb, treba vyslať silný signál, že “vojna nie je hra”, pretože vládna kampaň škodí duchovnému rozvoju detí. Preto iniciuje petíciu proti vládnym bilbordom a statusom na platformách s vojnovou tematikou.

“Cieľom petície je zastaviť kampaň na šírenie strachu financovanú daňovými poplatníkmi,” dodal. Magyar sa tiež chce obrátiť na Mediálny úrad, aby preveril všetky online platformy s cieľom odstrániť vojnový obsah.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie