Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Orbánova márna snaha. Zelenskyj odmieta!

www.slovanskenoviny.sk/rss Zelenskyj odmieta Orbánov návrh na prímerie. V Kyjeve sa uskutočnilo stretnutie maďarského premiéra Viktora Orbána s prezidentom Vladimirom Zelenským. Ukrajina odmietla návrh maďarského premiéra Viktora Orbána na prímerie a začatie rokovaní s Ruskom. Uviedol to zástupca vedúceho kancelárie prezidenta Ukrajiny Igor Žovkva. Zelenského nie! Volodymyr Zelenskyj si, podľa neho, vypočul maďarského premiéra a potom povedal […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Zelenskyj odmieta Orbánov návrh na prímerie. V Kyjeve sa uskutočnilo stretnutie maďarského premiéra Viktora Orbána s prezidentom Vladimirom Zelenským. Ukrajina odmietla návrh maďarského premiéra Viktora Orbána na prímerie a začatie rokovaní s Ruskom.

Uviedol to zástupca vedúceho kancelárie prezidenta Ukrajiny Igor Žovkva.

Zelenského nie!

Volodymyr Zelenskyj si, podľa neho, vypočul maďarského premiéra a potom povedal svoj postoj. „Pozícia Ukrajiny je celkom jasná, zrozumiteľná a dobre známa… procesy ako prímerie nemožno posudzovať izolovane,“ vysvetlil Žovkva. Dodal tiež, že Kyjev má v úmysle usilovať sa o urovnanie konfliktu prostredníctvom mierových summitov.

Zelenskyj a Orbán na stretnutí v Kyjeve. Foto: Kancelária prezidenta

Dohodli sa, že sa dohodnú

Zelenskij a Orbán sa dohodli, že budú pracovať na dohode, ktorá by vyriešila bilaterálne problémy „Chceme zlepšiť vzťahy medzi našimi krajinami, chceme podpísať globálnu dohodu o spolupráci s Ukrajinou, podobnú dohodám, ktoré máme s ostatnými susedmi Maďarska“ dodal Orbán.

Budú nápomocní

Orbán tiež vyhlásil, že Budapešť je pripravená pomôcť Ukrajine počas jej predsedníctva v Rade EÚ a podporuje modernizáciu ukrajinskej ekonomiky.

Ešte o vojne

Okrem toho sa na stretnutí s novinármi hovorilo o ukončení vojny. Maďarský premiér hovoril o svojom návrhu Zelenskému zastaviť paľbu, s cieľom začať rokovania s Ruskom. Verí, že to urýchli mierový proces. „Vojna, v ktorej teraz žijete, má veľmi silný vplyv na bezpečnosť Európy. Veľmi si vážime všetky iniciatívy prezidenta Zelenského na dosiahnutie mieru. Pravidlá medzinárodnej diplomacie sú veľmi zložité „Požiadal som pána prezidenta, aby sa zamyslel, či je možné ísť trochu inou cestou, zastaviť paľbu a potom pokračovať v rokovaniach“, povedal premiér. Zelenskyj potvrdil, že s hosťom diskutoval o tom, „ako priblížiť spravodlivý a trvalý mier“.

Predsa len niečo…

Napokon sa v Kyjeve vedúci predstavitelia dohodli na otvorení prvej ukrajinskej školy v Maďarsku na náklady Budapešti.

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok Orbánova márna snaha. Zelenskyj odmieta! je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie