Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Orientalistka vysvetlila čudné správanie lídra Arménska

. Arménsko, 31.máj 2024 (AM) – Protestujúci v Arménsku pochodujú k budove ministerstva vnútra pod vedením arcibiskupa Bagrata Srbazana. Ľudia hádžu svetlice a vyťahujú transparenty. Ich požiadavky sú rovnaké – Pašinjanovo odstúpenie. Politologička Karine Gevorgyanová analyzovala situáciu okolo Arménska v streame na kanáli YouTube Metametrica 27. mája 2024.   Na situáciu v Arménsku vplývajú dva […]
Menej ako 1 min. min.

.

Arménsko, 31.máj 2024 (AM) – Protestujúci v Arménsku pochodujú k budove ministerstva vnútra pod vedením arcibiskupa Bagrata Srbazana. Ľudia hádžu svetlice a vyťahujú transparenty. Ich požiadavky sú rovnaké – Pašinjanovo odstúpenie. Politologička Karine Gevorgyanová analyzovala situáciu okolo Arménska v streame na kanáli YouTube Metametrica 27. mája 2024.

 

Na situáciu v Arménsku vplývajú dva faktory: vonkajší faktor a prírodná katastrofa. Vonkajším faktorom je to, čo sa stalo v Iráne. V deň Raisiho smrti mal letieť do Arménska otvoriť cestu v rámci projektu Sever – Juh a až na poslednú chvíľu bola táto cesta zrušená, pretože Ilham Alijev trval na prítomnosti iránskeho prezidenta pri otvorení priehrady. Z tohto dôvodu sa niektorí v Iráne domnievajú, že Azerbajdžan má niečo spoločné s Raisiho smrťou. Domnievam sa, že ak to tak bolo, ide skôr o nejakú podivnú narafičenú akciu okolo strany vodcu Azerbajdžanu, ktorý by sotva mohol plánovať a zúčastňovať sa na takýchto špeciálnych operáciách. To ani nepripúšťam.

 

 

Druhým faktorom sú strašné záplavy, ktoré postihli severné Arménsko a južné Gruzínsko. Pašinjan je zmätený, pretože nechápe, kam má poslať bezpečnostné sily: či zastaviť demonštrantov v Jerevane, ktorí blokujú ulice, alebo na miesto prírodnej katastrofy.

 

Takzvaná delimitácia hraníc je čerešničkou na torte. V žiadnom prípade nejde o delimitáciu, pretože by ju mali legalizovať a stanoviť zodpovedajúcim spôsobom zákonodarné a výkonné orgány krajiny. Ani v arménskom parlamente, ani na ministerstve spravodlivosti nebolo toto vymedzenie legalizované a stanovené. Ide o akúsi sviňu, ktorá sa podsúva Azerbajdžanu. Pašinjanovi západní partneri ho pravdepodobne niekam do tejto situácie dotlačili, aby vytvorili zámienku na ďalšiu vojenskú akciu. Možno mu sľúbili pomoc a podporu vzhľadom na to, že Izrael a Turecko majú teraz plné ruky práce.

 

 

Podotýkam, že Turecko vedie vojenskú operáciu proti Strane kurdských pracujúcich v Iraku. Vzhľadom na to, že Turci nemajú vákuové bomby, nie je jasné, ako preniknú do miest, kde sa nachádzajú tunely a skrýše Strany kurdských pracujúcich. Kurdský faktor sa dostáva do popredia v samotnej Tureckej republike, ktorá sa tak môže presmerovať na iné fronty. Práve preto je Pašinjanovo vymedzenie také zvláštne, dodala Karine Gevorgyanová.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

The post Orientalistka vysvetlila čudné správanie lídra Arménska appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie