Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Osem ton kokaínu. Europol rozbil veľký drogový kartel, ktorý dodával nelegálne látky do Európy

Európsky policajný úrad vo štvrtok rozložil zločineckú skupinu, ktorá pašovala drogy do Európy. Celkovo úrady zadržali 40 osôb zo šiestich krajín a zaistili osem ton kokaínu. Informujeme o tom na základe správy agentúry AFP. Na rozsiahlej operácii, ktorá trvala tri roky, spolupracovali policajné zložky z desiatok krajín od Brazílie až po Turecko. Poslední štyria členovia […]
Menej ako 1 min. min.

Európsky policajný úrad vo štvrtok rozložil zločineckú skupinu, ktorá pašovala drogy do Európy. Celkovo úrady zadržali 40 osôb zo šiestich krajín a zaistili osem ton kokaínu. Informujeme o tom na základe správy agentúry AFP.

Na rozsiahlej operácii, ktorá trvala tri roky, spolupracovali policajné zložky z desiatok krajín od Brazílie až po Turecko. Poslední štyria členovia kartelu boli zadržaní v stredu v Španielsku.

Záverečná fáza operácie sa začala v auguste 2023, keď španielski žandári objavili 700 kilogramov kokaínu na lodi pri Kanárskych ostrovoch. Policajné zložky po vzájomnej výmene informácií následne našli spojitosti s predchádzajúcimi zadržaniami, čo viedlo k identifikácii kľúčových členov skupiny.

Agentúra AFP informuje, že počas jednej akcie zadržali španielski žandári 40-ročného muža v blízkosti jeho domu neďaleko letoviska Marbella, kde sú obzvlášť aktívni obchodníci s drogami.

Pašerák prepravoval kokaín z Južnej Ameriky do logistických centier v západnej Afrike a na Kanárskych ostrovoch. Následne boli drogy rozdistribuované do Belgicka, Chorvátska, Nemecka, Talianska a Španielska, odkiaľ sa už rozvážali do celej Európy.

Europol dodal, že úrady zmrazili aj aktíva drogového kartelu v hodnote niekoľkých desiatok miliónov eur.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie