Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ošetrujte svoje črepníkové kvety týmto čajom. Nakoniec začnú zdravo rásť a kvitnúť

19.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Irina Zharkova31 shutterstock/Ahanov Michael). Často sa stáva, že sa staráte o rastliny v kvetináčoch a ony aj tak chradnú a strácajú svoju vitalitu. Príčinou môže byť nedostatočné množstvo živín. Preto sa oplatí kvety prihnojovať, nie však nevyhnutne kupovanými hnojivami. Stačí živina z určitého čaju. Rastliny v kvetináčoch získajú späť […]
Menej ako 1 min. min.

19.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Irina Zharkova31 shutterstock/Ahanov Michael).

Často sa stáva, že sa staráte o rastliny v kvetináčoch a ony aj tak chradnú a strácajú svoju vitalitu. Príčinou môže byť nedostatočné množstvo živín. Preto sa oplatí kvety prihnojovať, nie však nevyhnutne kupovanými hnojivami. Stačí živina z určitého čaju.

Rastliny v kvetináčoch získajú späť svoju vitalitu, ak ich správne podporíte.
Foto: shutterstock/Irina Zharkova31 shutterstock/Ahanov Michael

Odporúčame zalievať rastliny v kvetináčoch, ktoré chradnú, žihľavovým čajom. Môžete ním hnojiť aj zdravé druhy, aby ste zabránili ich oslabeniu. Toto prírodné hnojivo bude ideálne pre violy, antúrie alebo monstery.

Rastliny v kvetináčoch chradnú. Ako rozpoznáte nedostatok živín?

Rastliny v kvetináčoch chradnú, pretože ich príliš často zalievate alebo ich napadli choroby a škodcovia. Ďalšou rovnako častou príčinou je nedostatok živín v dôsledku nedostatočného hnojenia.

Pôda v kvetináči je vtedy neúrodná. Dôvodom je nedostatok dusíka, draslíka a tiež fosforu. Tieto tri prvky sú nevyhnutné pre zdravý rast a kvitnutie kvetov.

Navyše musia byť obsiahnuté v jednom hnojive. Rastliny v kvetináčoch budú asimilovať dusík, ak bude hnojivo obsahovať fosfor a draslík.

Dusík je zodpovedný za rast, kondíciu a zelenú farbu kvetov. Draslík je potrebný na nasadenie kvetných pukov a fosfor na posilnenie koreňového systému a udržanie odolnosti voči nepriaznivým vonkajším vplyvom.

Nedostatok týchto troch zložiek rozpoznáte podľa ochabnutých, slabých a žltých usychajúcich listov
Foto: shutterstock/smile23

Nedostatok týchto troch zložiek možno rozpoznať podľa ochabnutých, slabých a žltých usychajúcich listov, ktoré sú často malé a deformované. Pri nedostatočnom hnojení strácajú tieto časti aj stonky intenzívnu zelenú farbu a vyzerajú jednoducho chorľavo.

Ako zachrániť rastliny v kvetináčoch? Pripravte si žihľavový čajový kondicionér

Mnoho ľudí má v kuchynskej skrinke žihľavový čaj. Tento nápoj poteší nielen svojou chuťou, ale aj zdraviu prospešnými vlastnosťami. Ukazuje sa, že môže byť ideálnou výživou pre črepníkové rastliny, pretože vo svojom zložení obsahuje dusík, fosfor a draslík. Ako z tohto čaju vyrobiť prírodné hnojivo?

Do litrovej sklenenej fľaše vložte 4 vrecúška žihľavového čaju a zalejte ich 1 litrom vriacej vody. Keď nálev úplne vychladne, kvety zalejte vodou. Tento postup opakujte každé 2 týždne. Rastliny v kvetináčoch získajú svoj pôvodný vzhľad. Nakoniec začnú zdravo rásť a kvitnúť.

Žihľavový čaj obsahuje množstvo prospešných látok pre rastliny.
Foto: Pixabay/nurfe

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Chcete sadenice monstery úplne zadarmo? Môžete ich získať týmto spôsobom

Zalejte monsteru domácim „koktejlom“. Bude rásť ako šialená. Sú to len 2 ingrediencie

The post Ošetrujte svoje črepníkové kvety týmto čajom. Nakoniec začnú zdravo rásť a kvitnúť appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie