Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

OSN odsúdila útoky na civilnú infraštruktúru počas ostreľovania obytnej budovy v Belgorode

www.slovanskenoviny.sk/rss OSN odsúdila útoky na civilnú infraštruktúru počas ostreľovania obytnej budovy v Belgorode. Organizácia Spojených národov  je proti akýmkoľvek útokom na civilnú infraštruktúru. Vyhlásil zástupca hovorcu generálneho tajomníka OSN Farhan Haq, v komentári k ostreľovaniu obytnej budovy v ruskom Belgorode. Akékoľvek útoky na civilnú infraštruktúru sú, podľa neho, neprijateľné. Jednoznačne… K tejto téme neboli zo strany […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

OSN odsúdila útoky na civilnú infraštruktúru počas ostreľovania obytnej budovy v Belgorode.

Organizácia Spojených národov  je proti akýmkoľvek útokom na civilnú infraštruktúru. Vyhlásil zástupca hovorcu generálneho tajomníka OSN Farhan Haq, v komentári k ostreľovaniu obytnej budovy v ruskom Belgorode. Akékoľvek útoky na civilnú infraštruktúru sú, podľa neho, neprijateľné.

Jednoznačne…

K tejto téme neboli zo strany OSN žiadne ďalšie pripomienky.

Útok

Ako už napísal Free Press, v Belgorode sa z prvého, po desiate poschodie zrútila časť obytnej výškovej budovy. Ruské ministerstvo obrany spresnilo, že približne o 11:40 moskovského času 12.5.2024 kyjevský režim vykonal teroristický útok na obytné štvrte Belgorodu pomocou taktického raketového systému Točka-U a viacnásobných odpaľovacích raketových systémov Alder a RM-70 Vampire.

Útok ukrajinskej armády na Belgorod

screenshot videa youtube | Výbuch v dome v Belgorode

Obete

Päť ľudí zomrelo, keď sa po ostreľovaní ukrajinskými ozbrojenými silami zrútila časť viacposchodovej budovy. „Celkovo z trosiek vytiahli telá piatich ľudí,“ uvádza sa v správe. Záchranári pokračujú v pátraní po ľuďoch pod troskami.

Záchranári prehľadávajú trosky

hlavnydennik.sk

Príspevok OSN odsúdila útoky na civilnú infraštruktúru počas ostreľovania obytnej budovy v Belgorode je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie