Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ostrý útok barakudy u chorvatského pobřeží. Potápěči rozbila masku, muži hrozí ztráta zraku

Incident se odehrál koncem září poblíž ostrova Blitvenica, informoval chorvatský web Dnevnik. Slovinský potápěč byl zrovna na lovu. Barakudu se mu podařilo několikrát zasáhnout podvodní puškou. Vystrašené zvíře na něj ovšem následně zaútočilo a zasáhlo ho do masky. Úder byl tak silný, že potápěči vážně poranil oko. Je možné, že částečně přijde o zrak. ČTĚTE DÁLE: Myslivec […]
Menej ako 1 min. min.

Incident se odehrál koncem září poblíž ostrova Blitvenica, informoval chorvatský web Dnevnik. Slovinský potápěč byl zrovna na lovu. Barakudu se mu podařilo několikrát zasáhnout podvodní puškou. Vystrašené zvíře na něj ovšem následně zaútočilo a zasáhlo ho do masky. Úder byl tak silný, že potápěči vážně poranil oko. Je možné, že částečně přijde o zrak.

ČTĚTE DÁLE: Myslivec v Ostravě zastřelil rybáře, na termovizi si ho spletl s prasetem. Hrozí mu roky vězení

„Potápěče čeká operace, protože mu ryba zasáhla obličej a rozbila masku,“ popsal incident svědek podle webu 24sata.hr. S poraněním byl muž později převezen do slovinské Lublaně.

Podle chorvatských vyšetřovatelů se jednalo o zkušeného potápěče. Se svým týmem lovil v okolí ostrova Murter.

Neobvyklá událost, tvrdí expert

„Jedná se o neobvyklou událost,“ uvedl profesor z Katedry mořských studií na Univerzitě ve Splitu Alen Soldo, který je sám aktivním potápěčem a rybářem. „Je zřejmé, že se ryba prostě jen bránila. Každý, kdo se potápí, si je vědom, že toto riziko existuje,“ konstatoval odborník s tím, že je potřeba zjistit bližší detaily tohoto nešťastného střetu.

Barakudy se podle Solda v oblasti vyskytují v hojných počtech. „Mnohokrát při potápění jsem narazil na skupinky barakud, obvykle k žádným problémům nedojde,“ dodal Soldo. „Nevíme, jaký druh barakudy přesně muže napadl. Pravidlo je jednoduché – pokud si jich nebudete všímat, nebudou si ani ony všímat vás,“ uzavřel profesor.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Žralok nejdříve dlouhé minuty kroužil okolo rybářů. Poté se zakousl do lodi, ukazují záběry

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie