Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Osudový deň pre Changpeng Zhaa

Dnes, 30. apríla 2024, bude pre Changpeng Zhao, zakladateľa a bývalého generálneho riaditeľa Binance, znamenať osudový deň, keď čelí odsúdeniu na federálnom súde v Seattli. Toto rozhodnutie nasleduje po tom, čo sa on a jeho spoločnosť minulý rok priznali k porušeniu federálnych zákonov o praní špinavých peňazí a sankcií. Zhao, známy v krypto komunite ako […]
Menej ako 1 min. min.

Dnes, 30. apríla 2024, bude pre Changpeng Zhao, zakladateľa a bývalého generálneho riaditeľa Binance, znamenať osudový deň, keď čelí odsúdeniu na federálnom súde v Seattli. Toto rozhodnutie nasleduje po tom, čo sa on a jeho spoločnosť minulý rok priznali k porušeniu federálnych zákonov o praní špinavých peňazí a sankcií.

Zhao, známy v krypto komunite ako CZ, sa vzdal svojej funkcie a zaplatil pokutu vo výške 50 miliónov dolárov ako súčasť dohody o vine a treste. Tento krok bol reakciou na neschopnosť Binance presadzovať účinné opatrenia proti praniu špinavých peňazí a dodržiavať sankcie, najmä týkajúce sa používateľov v krajinách ako Irán, Kuba, Sýria a Ruskom okupovaných oblastiach Ukrajiny.

Prokuratúra navrhla 36-mesačný trest, zdôrazňujúc závažnosť Zhaových zločinov a potrebu dodržiavania zákona. Zhaov právny tím žiadal päťmesačnú skúšobnú dobu, pričom upozornil na jeho predchádzajúce priznanie viny a filantropické úsilie.

Rozsudok dnes bude mať významné dôsledky nielen pre Zhaa, ale aj pre kryptomeny a reguláciu digitálnych aktív ako celok. Jeho prípad ukazuje komplikácie spojené s decentralizovanými financiami a nevyhnutnosť dodržiavania zákona v rámci krypto komunity.

Napriek týmto udalostiam zostáva Zhaova finančná pozícia ako kľúčového hráča na kryptotrhu takmer nedotknutá, s celkovým čistým imaním odhadovaným na desiatky miliárd dolárov. Jeho príbeh od práce na Tokijskej burze cenných papierov až po založenie Binance v roku 2017 je pripomienkou dynamiky a kontroverzie, ktoré sprevádzajú kryptomeny a ich protagonistov.

Zdroj: cryptopolitan

Príspevok Osudový deň pre Changpeng Zhaa je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie