Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ošúpeme, nastrúhame a pridáme tajnú ingredienciu. Takúto nátierku ste nejedli

31.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/schankz). Vajíčka počas Veľkej noci vystriedajú všelijaké kulinárske podujatia. Určite v majonézovej omáčke obohatia aj sviatočné jedlo. Pripraviť si môžete aj chutnú nátierku na chlieb, aby ste si po niekoľkých dňoch pôstu rýchlo zaplnili brušká. Vajíčková nátierka, pretože o nej hovoríme, nemusí byť nudná: stačí do nej pridať reďkovku, […]
Menej ako 1 min. min.

31.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/schankz).

Vajíčka počas Veľkej noci vystriedajú všelijaké kulinárske podujatia. Určite v majonézovej omáčke obohatia aj sviatočné jedlo. Pripraviť si môžete aj chutnú nátierku na chlieb, aby ste si po niekoľkých dňoch pôstu rýchlo zaplnili brušká. Vajíčková nátierka, pretože o nej hovoríme, nemusí byť nudná: stačí do nej pridať reďkovku, ktorá pochúťke dodá novú chuť a bude nám chrumkať v ústach.

Vajíčková nátierka s reďkovkou.
Foto: shutterstock/schankz

Vajíčková nátierka s reďkovkou: čistá dobrota

Nie každému môže chutiť vajíčková nátierka, pretože veľa ľudí si myslí, že je nevýrazná. Samozrejme, ak ju správne okoreníte, celý efekt sa dá rozbiť a nepotrebujete žiadne magické ingrediencie. Na druhej strane môžete experimentovať, ak vás aktuálny recept omrzel. Čo by ste potom mali robiť?

Pridajte nový, neprehliadnuteľný prírastok a reďkovka bude ideálna na jar. Sviatočná chrumkavá zelenina môže obohatiť aj vajíčkovú nátierku.

Vajíčková nátierka: ingrediencie

5 vajec,

3 reďkovky,

2 polievkové lyžice majonézy

soľ

čierne korenie

Pustíme sa do práce: vajíčka uvaríme natvrdo a necháme vychladnúť. Vychladnuté ich buď rozdrvíme vidličkou, nastrúhame, alebo dobre nasekáme. Potom reďkovku nasekajte nadrobno a pridajte do misky s vajíčkami. Teraz je čas na majonézu, dochutenie korením a mixovanie. To je všetko: celá vec by nemala trvať dlhšie ako 10 minút.

Ako podávať chrumkavú vajíčkovú nátierku? Prirodzenou a prvou voľbou bude samozrejme chlieb, ale môžete ho naberať aj so zeleninou a skvele poslúži aj ako plnka do vajíčok. Chrumkavá reďkovková nátierka si určite získa srdcia nielen svojou chrumkavosťou, ale aj nezvyčajnou, no príjemnou chuťou a farbou.

Pridajte nový, neprehliadnuteľný prírastok a reďkovka bude ideálna na jar.
Foto: Pixabay/jwdenson

Vajíčková nátierka sa dá upraviť

Ľahké recepty hovoria za všetko a je tomu tak aj v tomto prípade, no na druhej strane niekedy zatúžime viac, a tak nám nič nebráni si recept upraviť podľa našich vyvinutých kulinárskych chutí. Čo ešte možno pridať do tejto vajíčkovej nátierky?

V prvom rade viac farby, ktorú dodá pridanie petržlenovej vňate, pažítky či kôpru. Ak sa vám napriek pridaniu reďkovky zdá nátierka stále fádna, môžete pridať lyžicu silnej horčice.

Vajíčková nátierka sa nám nezdá ako veľmi dobré jedlo? Majonézu stačí nahradiť prírodným jogurtom, ktorý má oveľa menej kalórií a neovplyvní vašu zdravú a štíhlu postavu.

Oplatí sa zaexperimentovať aj s bylinkami a estragón (palina dračia) sa k tejto vajíčkovej kombinácii dokonale hodí. Nemá zmysel sa ochudobňovať, pretože naše srdcia sa nám za to poďakujú. Prečo? Dokonale totiž imituje soľ, ktorú možno v tomto jedle vynechať.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako pripraviť majonézu, aby sa všetci hostia cítili u vás doma vítaní? Toto je to, o čo sa musíte postarať

Na Veľkú noc som pripravila dokonalú cviklu. Dostatočne ostrá, aby pošteklila mozog

The post Ošúpeme, nastrúhame a pridáme tajnú ingredienciu. Takúto nátierku ste nejedli appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie