Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Osviežuje v horúčavách a upokojuje telo. Doma ho pijeme po litroch

Chutí božsky a v horúcich dňoch je vynikajúco osviežujúci. Navyše vyzerá tak krásne, že priam nabáda k pitiu. Levanduľová limonáda je dôstojnou náhradou za klasickú odrodu tohto nápoja. Takýmto nápojom by sa mohla pýšiť aj dobrá reštaurácia, pretože v pohári vyzerá rozprávkovo. „Wow“ efekt sa nevytratí ani po prvom dúšku – levanduľová limonáda je jednoducho […]
Menej ako 1 min. min.

Chutí božsky a v horúcich dňoch je vynikajúco osviežujúci. Navyše vyzerá tak krásne, že priam nabáda k pitiu. Levanduľová limonáda je dôstojnou náhradou za klasickú odrodu tohto nápoja.

Takýmto nápojom by sa mohla pýšiť aj dobrá reštaurácia, pretože v pohári vyzerá rozprávkovo. „Wow“ efekt sa nevytratí ani po prvom dúšku – levanduľová limonáda je jednoducho vynikajúca. Je ideálna počas horúcich dní, uhasí sucho v hrdle. Prídavok levandule robí obyčajný nápoj ešte silnejším.

Levanduľová limonáda

Levanduľa je rastlina, ktorá je známa a cenená už po stáročia, a to nielen pre svoju krásnu vôňu, ale aj pre mnohé prospešné vlastnosti. Na liečebné a kozmetické účely sa používa už od staroveku, ale málokto vie, že sa z nej dá vyrobiť aj lahodná limonáda.

Levanduľa je známa svojimi upokojujúcimi a relaxačnými vlastnosťami, takže je ideálna pre ľudí vystavených stresu. Má tiež priaznivý vplyv na tráviaci systém, urýchľuje metabolizmus a vylučovanie tráviacich štiav. To všetko robí z levanduľovej limonády skvelý nápoj pre ľudí, ktorí sú unavení a vystresovaní alebo držia redukčnú diétu.

Príprava levanduľovej limonády je veľmi jednoduchá. Stačí len niekoľko ingrediencií a trochu trpezlivosti, aby sa chute dobre spojili, a môžete si vychutnať krásny a zdravý nápoj.

Zloženie:

2 čajové lyžičky sušených levanduľových kvetov alebo niekoľko vetvičiek čerstvých,

1 pohár vriacej vody,

1 lyžička medu,

3 poháre studenej vody,

kocky ľadu,

šťava z polovice citróna,

niekoľko plátkov citróna,

niekoľko lístkov mäty.

Spôsob prípravy:

Do pohára vriacej vody nasypte 2 čajové lyžičky sušených levanduľových kvetov alebo niekoľko vetvičiek čerstvej levandule. Odstavte na aspoň 15 minút, aby sa vylúhovala.

Po uplynutí tejto doby nálev sceďte a nechajte vychladnúť.

Pridajte lyžicu medu a citrónovú šťavu. Dobre premiešajte.

Nápoj prelejte do džbánu. Pridajte 2 poháre studenej vody, kocky ľadu, plátky citróna a lístky mäty.

Limonáda je teraz pripravená. Vychutnajte si ju!

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie