Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Osy sa nemusíte obávať. Môj starý otec ich týmto trikom nadobro vyhnal

3.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Piotr Velixar). Ak chcete odpudiť osy, vyskúšajte nasledujúce metódy, ktoré používal môj starý otec, aby sa tohto hmyzu zbavil raz a navždy. Ak máte osie hniezdo, ktoré potenciálne ohrozuje vašu bezpečnosť a je potrebné sa ho zbaviť, obráťte sa na odborníka, ktorý vám pomôže votrelcov odstrániť. Ako odpudiť osy?Foto: […]
Menej ako 1 min. min.

3.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Piotr Velixar).

Ak chcete odpudiť osy, vyskúšajte nasledujúce metódy, ktoré používal môj starý otec, aby sa tohto hmyzu zbavil raz a navždy. Ak máte osie hniezdo, ktoré potenciálne ohrozuje vašu bezpečnosť a je potrebné sa ho zbaviť, obráťte sa na odborníka, ktorý vám pomôže votrelcov odstrániť.

Ako odpudiť osy?
Foto: shutterstock.com/Piotr Velixar

Teplejšie počasie znamená viac času stráveného vonku. Príchod letnej sezóny môže znamenať aj hojný výskyt jedného konkrétneho druhu škodcov vo vašom dome a jeho okolí – osy. Tento agresívny hmyz sa objavuje na jar, bzučí nad sladkými dobrotami, ovocnými kokteilmi a preplnenými odpadkovými košmi. Ich ohromujúca prítomnosť vo vašom dome alebo na dvore vás môže priviesť k zúfalému hľadaniu riešenia.

Zmes octu

Ocot je skvelým domácim prostriedkom na osy. Ak doma alebo v záhrade zbadáte osie hniezdo, nastriekajte zmes octu a vody priamo na hniezdo. Ocot spôsobí, že osy z hniezda vypadnú a zahynú. Ocot funguje najlepšie, keď sa zmieša s vodou, ale môžete ho použiť aj samostatne. Jednoducho ho nastriekajte na odhalené hniezdo a počkajte, kým osy vypadnú z hniezda. V rozprašovači zmiešajte 1/2 octu a 1/2 vody. Hniezdo postriekajte v noci, keď osy spia.

Zmes mydla a prostriedku na umývanie riadu dokáže zázraky

Príprava zmesi mydla a tekutiny na riad nie je zložitá, ale vyžaduje si určitý čas a trpezlivosť.
Foto: shutterstock/Luisa Puccini

Túto zmes používajú poľnohospodári už roky na boj proti škodcom, ako sú muchy, osy a sršne. Príprava zmesi mydla a tekutiny na riad nie je zložitá, ale vyžaduje si určitý čas a trpezlivosť. Výsledky však stoja za to! Je to skvelý spôsob, ako ušetriť peniaze za pesticídy, a dá sa použiť na farme alebo v záhrade na prirodzenú ochranu proti škodcom. Zmiešajte dve polievkové lyžice mydla, dve polievkové lyžice tekutiny a pohár vody. Nastriekajte a máte hotovo.

Používajte esenciálne oleje

Niektoré vône, ako napríklad mäta pieporná, pelargónia a citrónová tráva, preukázateľne odpudzujú osy.
Citrónová tráva Foto: shutterstock.com/Kao-Ien

Niektoré vône, ako napríklad mäta pieporná, pelargónia a citrónová tráva, preukázateľne odpudzujú osy. Zmiešajte niekoľko kvapiek každého oleja s vodou a prostriedkom na umývanie riadu v rozprašovači a postriekajte miesta mimo domu, kde si osy rady stavajú hniezda, či už to je pod odkvapmi, strechami verandy a inými policami a štrbinami.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vyberte si tieto medonosné rastliny do svojej záhrady. Pomôžete včelám prežiť

Osy považujú sezónu za otvorenú. Tu je to, čo ich priťahuje ako magnet

The post Osy sa nemusíte obávať. Môj starý otec ich týmto trikom nadobro vyhnal appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie