Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Otec ukázal domácu úlohu dieťaťa z matematiky a internet sa úplne zbláznil. „Malo to byť ľahké“

16.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív twitter.com/yawdmontweet). Môže byť matematická úloha pre najmenšie deti náročná aj pre dospelých? Ako sa ukazuje, absolútne áno. Toto cvičenie vyzerá celkom jednoducho, ale nie je. Používatelia internetu majú navyše niekoľko verzií odpovede. Matematická úloha pre deti. Ide o čas na hodinách.Foto: súkromný archív twitter.com/yawdmontweet Matematika je označovaná […]
Menej ako 1 min. min.

16.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív twitter.com/yawdmontweet).

Môže byť matematická úloha pre najmenšie deti náročná aj pre dospelých? Ako sa ukazuje, absolútne áno. Toto cvičenie vyzerá celkom jednoducho, ale nie je. Používatelia internetu majú navyše niekoľko verzií odpovede.

Matematická úloha pre deti. Ide o čas na hodinách.
Foto: súkromný archív twitter.com/yawdmontweet

Matematika je označovaná za kráľovnú vied, no stále mnohým ľuďom robí problémy. Tak ako táto nenápadná úloha pre žiakov najmladších ročníkov základnej školy. Žiaľ, s týmto cvičením si nevedia poradiť ani niektorí dospelí. A viete ich vyriešiť? Skontrolujte sa. A nezabudnite toto cvičenie ukázať aj svojim deťom. Odpoveď vás možno prekvapí.

Matematická úloha pre deti. Ide o čas na hodinách

Matematickú úlohu zverejnil v príspevku na platforme X otec dieťaťa, ktorý ju musel riešiť doma. Používateľ s prezývkou Minister of Foolishness ???? ???????? (@yawdmontweet) potom zdieľal nasledujúce cvičenie s používateľmi internetu.

„Ktorý z nasledujúcich časov je najbližšie k polnoci?“

V rámci úlohy sú k dispozícii aj štyri možnosti odpovede:

A – 11:55 am;

B – 12:06 am;

C – 11:50 am;

D – 12:03 am

A tu začínajú problémy, pretože sa to dá interpretovať rôznymi spôsobmi, hoci len jeden je správny. Ktoré? Riešenie nájdete v druhej časti textu.

Jah know start diss a hurt mi head pic.twitter.com/ptYFtS9DSx

— Minister of Foolishness (@yawdmontweet) June 21, 2023

Matematická úloha pre deti. Tu je správne riešenie hlavolamu hodín

Ako správne vyriešiť vyššie uvedenú matematickú hádanku? V prvom rade si musíme určiť, ako napíšeme polnoc v dvanásťhodinovom systéme a v angličtine. Spravidla je to samozrejme 12:00 hod , t.j. predpoludním (z latinského ante meridiem). Preto čas najbližšie k času uvedenému v úlohe je 12:03, pretože odvtedy prešli iba tri minúty.

Preto odpadá 12:06 (pretože je ďalej od polnoci), ako aj 11:55 a 11:50, pretože tieto hodiny sú dosť denné, t.j. veľa hodín po polnoci. Správna odpoveď na túto úlohu je teda D, t.j. 12:03 spomínané už skôr. Túto odpoveď zvolila aj väčšina používateľov internetu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tento hlavolam zdieľaný na Threads je „len pre géniov“. Dokážete to vyriešiť za desať sekúnd?

Hlavolam: Dokážete opraviť tento matematický príklad pridaním iba 1 čiary? Máte 10 sekúnd

The post Otec ukázal domácu úlohu dieťaťa z matematiky a internet sa úplne zbláznil. „Malo to byť ľahké“ appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie