Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Otrava dětí na Chrudimsku. Záchranáři transportovali účastníky tábora do nemocnic

Děti na táboře u Běstviny na Chrudimsku začaly trápit hromadné zažívací problémy v pátek, a to natolik, že pro ně museli přijet záchranáři. Na místo dorazili i dobrovolní hasiči z Třemošnice. ČTĚTE TAKÉ: Dvě nezletilé dívky ze Sázavy se našly v Německu. Jsou v pořádku, uvedla policie „Do nemocnic bylo se zažívacími problémy převezeno deset až dvacet […]
Menej ako 1 min. min.

Děti na táboře u Běstviny na Chrudimsku začaly trápit hromadné zažívací problémy v pátek, a to natolik, že pro ně museli přijet záchranáři. Na místo dorazili i dobrovolní hasiči z Třemošnice.

ČTĚTE TAKÉ: Dvě nezletilé dívky ze Sázavy se našly v Německu. Jsou v pořádku, uvedla policie

„Do nemocnic bylo se zažívacími problémy převezeno deset až dvacet dětí. Šlo o starší děti, ve věku zhruba mezi dvanácti a patnácti lety,“ uvedla mluvčí záchranné zdravotnické služby Pardubického kraje Alena Kisiala, kterou citoval Kutnohorský deník

Jeden z táborníků médiu sdělil, že účastníci měli k obědu řízek a k večeři rýžový nákyp. „Problémy se ale vyskytly i u těch, kteří večeři nepozřeli či měli vegetariánskou stravu,“ dodal.

Tamní starostka Marie Brožková spekulovala o možné nákaze salmonelou. „Samozřejmě o tom člověk přemýšlí. Zvlášť nyní, když jsou velká vedra,“ pronesla.

Zda šlo opravdu o otravu jídlem, ukážou až laboratorní rozbory z odběrů. Kuchyně však byla podle webu Aktu moderně vybavená.

Vzhledem k tomu, že pacienti jsou mladiství, nemohou záchranáři ani nemocnice poskytnout další podrobnosti. „Mohu jen potvrdit, že jsme přijali několik dětí z tábora k šetření. To, zda jsou nadále hospitalizovány, nebo zda byly propuštěny do domácího léčení, ani to, co měly konkrétně za problém, však sdělit nemohu,“ podotkla mluvčí nemocnic Pardubického kraje Kateřina Semrádová.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Svědectví z Pohody. Myslel jsem, že umřu. Všude bouchaly blesky a kroupy nás mlátily do tváří

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie