Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Otřesný případ ve vlaku velkého dopravce. Cestující z Prahy pokousaly štěnice z čalounění

„Zhasli jsme, uložili se na lehátka a sledovali seriál. Zhruba po dvou hodinách jízdy začala partnerku svědit ruka. Po rozsvícení jsme si všimli, že má v oblasti paží a nohou velké zarudlé kousance,“ popsal incident pro iRozhlas.cz jeden z cestujících. Následně v lůžkovinách i čalounění nalezli štěnice. ČTĚTE TAKÉ: Chvíle hrůzy v Pribeníku: Dítě se zaseklo ve dveřích […]
2 min.

„Zhasli jsme, uložili se na lehátka a sledovali seriál. Zhruba po dvou hodinách jízdy začala partnerku svědit ruka. Po rozsvícení jsme si všimli, že má v oblasti paží a nohou velké zarudlé kousance,“ popsal incident pro iRozhlas.cz jeden z cestujících. Následně v lůžkovinách i čalounění nalezli štěnice.

ČTĚTE TAKÉ: Chvíle hrůzy v Pribeníku: Dítě se zaseklo ve dveřích jedoucího vlaku. Držela ho zoufalá matka

O svém problému cestující informovali vlakvedoucí, která je přemístila do jiného vozu a slíbila, že o problému sepíše hlášení.

„Tento případ jsme zaznamenali a v současné době se jím aktivně zabýváme,“ sdělila pro iRozhlas.cz PR manažerka společnosti RegioJet Alexandra Janoušková Kostřicová. „Ostatní cestující v případě potřeby informujeme a přijímáme opatření, která zajistí bezpečí všech pasažérů,“ dodala manažerka. Společnost nabízí v obdobných situacích kompenzaci jízdného a případně i dodatečnou pomoc, včetně pokrytí nákladů na dezinfekci či dezinsekci.

Komplexní problém

Štěnice v prostředcích hromadné dopravy jsou v poslední době problémem nejen v Česku. Například ve Francii byl loni na podzim počet pokousaných cestujících natolik vysoký, že tamní ministr dopravy musel svolat krizovou schůzku úředníků s dopravci.

Podle bývalého ministra zdravotnictví Romana Prymuly vyšší výskyt štěnic přímo souvisí se zvýšenou migrací. „Migranti, kteří se posouvají po neoptimálních ubytovacích kapacitách, mezi sebou tohoto parazita šíří. Ve Francii vidíme masivní výskyt štěnic, protože tam je migrace obrovská,“ sdělil Prymula v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS a naznačil, že řešení problému je velmi komplikované.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Detaily nehody u Klínce: Zapomněl vlak zabrzdit? Souprava bez lidí ujela pět kilometrů

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie