Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ovlivní útok na Trumpa českou politiku? Michopulos nastínil scénáře, nebezpečí ale odmítl

Komentátor věří, že mezi domácími politiky nezavládnou kvůli nedělnímu útoku na Trumpa v Pensylvánii obavy o vlastní bezpečí. „Nejsme typ národa, v němž by k podobným událostem docházelo, i když je pravdou, že Slovensko nám ukázalo, že se může stát cokoliv,“ pronesl s odkazem na květnový atentát na premiéra Roberta Fica (Směr-SD). K TÉMATU: Čeští politici […]
Menej ako 1 min. min.

Komentátor věří, že mezi domácími politiky nezavládnou kvůli nedělnímu útoku na Trumpa v Pensylvánii obavy o vlastní bezpečí. „Nejsme typ národa, v němž by k podobným událostem docházelo, i když je pravdou, že Slovensko nám ukázalo, že se může stát cokoliv,“ pronesl s odkazem na květnový atentát na premiéra Roberta Fica (Směr-SD).

K TÉMATU: Čeští politici odsuzují útok na Trumpa. Fiala odmítá násilí, Babiš akt označil za šílený

„Pokus o zabití bývalého šéfa Bílého domu ale může vést k tomu, že někteří významnější a vyhraněnější politici budou dbát více na bezpečnostní opatření. Ministři nebo šéf ANO Andrej Babiš možná posílí svou ochranku,“ poznamenal.

Bezpečnostní složky podle Michopulose budou nejspíše také více dbát na to, kdo se v prostoru společně s politiky pohybuje a jaká panuje na místě atmosféra. „Nemyslím si ale, že by státníci měli mít obavy o svůj život. Šílenci, kteří zaútočí na činitele, chtějí přesně toho dosáhnout,“ pronesl v pořadu Zprávy Plus.

Politici by měli podle něj naopak ukázat, že se nebojí. „Měli by dát najevo, že takto se názorové shody neřeší a není možné se nechat zastrašit ani těmito šílenými činy,“ zdůraznil Michopulos.

Komentátor rovněž hovořil o krajských volbách. „Jejich výsledky budou záležet na dvou věcech. Rozhodne vyhraněnost celostátní politiky mezi vládou a opozicí. Záležet bude také na tom, jak se regionálním politikům podaří najít téma, které bude pro místní citlivé a na němž postaví svou kampaň,“ poznamenal komentátor ve vysílání CNN Prima NEWS.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Na atentátníka jsem upozorňoval policii několik minut, řekl svědek. Popsal krvavou střelbu

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie