Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ovocie už nebudete umývať čistou vodou. Pripravte tento roztok na odstránenie vosku a pesticídov

21.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Travelpixs). Ovocie dostupné v obchodoch môže obsahovať zvyšky pesticídov. Navyše väčšina z nich obsahuje aj vosk. Chcete sa po zakúpení týchto nežiaducich prírastkov efektívne zbaviť? Vzdajte sa umývania ovocia len vodou a použite prírodný roztok. Ukážeme vám, aké ľahké je pripraviť si ho sami doma. Voda nemusí stačiť na […]
Menej ako 1 min. min.

21.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Travelpixs).

Ovocie dostupné v obchodoch môže obsahovať zvyšky pesticídov. Navyše väčšina z nich obsahuje aj vosk. Chcete sa po zakúpení týchto nežiaducich prírastkov efektívne zbaviť? Vzdajte sa umývania ovocia len vodou a použite prírodný roztok. Ukážeme vám, aké ľahké je pripraviť si ho sami doma.

Voda nemusí stačiť na boj proti pesticídom.
Foto: shutterstock/Travelpixs

Pesticídy sú prípravky na ochranu rastlín určené na ochranu plodín zeleniny a ovocia. Ich nadbytok a zvyšky však môžu byť zdraviu škodlivé. Rovnako je to aj s voskom, ktorý je prítomný na ovocí, aby ho chránil a predlžoval čerstvosť. Ako sa efektívne zbaviť týchto nežiaducich prídavných látok, aby ste si mohli pochutnať na čerstvom a zdravom ovocí?

Voda nemusí stačiť na boj proti pesticídom

Väčšinou, keď si domov prinesieme čerstvo nakúpené ovocie, opláchneme ho pod tečúcou vodou. To všetko preto, aby ste sa zbavili nečistôt a škodlivých látok. Bohužiaľ sa ukazuje, že voda nemusí byť dostatočne účinná pri odstraňovaní všetkých nečistôt.

Pesticídy alebo vosk prítomné na ovocí sa ťažko odstraňujú, takže samotná voda nemusí byť schopná tieto kontaminanty odstrániť. Preto sa oplatí použiť triky, ktoré vám pomôžu vychutnať si čerstvé ovocie bez pesticídov a nežiaduceho vosku.

Najlepšie na tom je, že sa ich môžete zbaviť domácimi prostriedkami. Stačí siahnuť po dôveryhodnom octu. V kombinácii s vodou vytvorí roztok, ktorý dokáže dokonale odstrániť množstvo nečistôt. Takto vytvorené kyslé prostredie nie je priaznivé pre mnohé druhy baktérií a mikroorganizmov a navyše výborne rozpúšťa voskovú vrstvu.

Domáci spôsob, ako odstrániť vosk a pesticídy z ovocia.
Foto: shutterstock/Africa Studio

Domáci spôsob, ako odstrániť vosk a pesticídy z ovocia

Použitie roztoku vody a octu vám umožní vychutnať si čistejšie a zdravšie ovocie. Toto je obzvlášť dôležité, ak ich najradšej konzumujete so šupkou, kde sa nachádza väčšina pesticídov a vosku. Ako teda pripraviť roztok vody a octu?

Stačí biely ocot, ktorý má dezinfekčné vlastnosti, a voda. Celý roztok by mal byť vyrobený v pomere octu k vode 1:3. Na tri poháre čistej vody preto použite jeden pohár octu.

Vložte ovocie do pripraveného roztoku asi na 15-20 minút. Toto je ten ideálny čas na rozpustenie vosku a zníženie množstva prítomných chemikálií. Po týchto niekoľkých minútach môžete ovocie z roztoku vybrať a až potom opláchnuť ovocie pod tečúcou vodou, ktorá odstráni zvyšky octu a iných nečistôt.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Toto je trik najlepších upratovačiek. Vy to striekate na vlasy, oni to nastriekajú na závesy. Funguje zakaždým

Škvrny na bielom oblečení ma už netrápia. Mám senzačný spôsob, ako sa s nimi vysporiadať

The post Ovocie už nebudete umývať čistou vodou. Pripravte tento roztok na odstránenie vosku a pesticídov appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie