Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Palestínska samospráva sa pripravuje na správu Pásma Gazy, uviedol premiér Mustafa

Palestínsky premiér Muhammad Mustafa v pondelok vyhlásil, že jeho vláda sa pripravuje na spravovanie celého palestínskeho územia vrátane Pásma Gazy, píše portál Euronews a agentúry EFE. “Potrebujeme sa pripravovať na deň, kedy prevezmeme moc v Pásme Gazy,” uviedol Mustafa novinárom na tlačovej konferencii so španielskym ministrom zahraničných vecí Josém Manuelom Albaresom v Bruseli. Vyzval zároveň ďalšie európske […]
Menej ako 1 min. min.

Palestínsky premiér Muhammad Mustafa v pondelok vyhlásil, že jeho vláda sa pripravuje na spravovanie celého palestínskeho územia vrátane Pásma Gazy, píše portál Euronews a agentúry EFE.

“Potrebujeme sa pripravovať na deň, kedy prevezmeme moc v Pásme Gazy,” uviedol Mustafa novinárom na tlačovej konferencii so španielskym ministrom zahraničných vecí Josém Manuelom Albaresom v Bruseli.

Vyzval zároveň ďalšie európske krajiny, aby sa pridali k Írsku, Španielsku a Nórsku a uznali palestínsky štát ako prvý krok k trvalému mieru v regióne.

Izrael reaguje na uznanie Palestíny, obmedzil služby španielskych diplomatov

Albares pred novinármi odsúdil snahy o zastrašovanie Španielska. Uviedol to v reakcii na Izrael, ktorý vyhlásil, že už nepovolí španielskym mimovládnym organizáciám pracovať na Západnom brehu Jordánu, píše Euronews.

Španielsky minister zahraničných vecí takisto vyjadril presvedčenie, že veľká časť európskych krajín v blízkej budúcnosti palestínsky štát uzná.

Španielsko, Írsko a Nórsko minulý týždeň oznámili, že v utorok 28. mája uznajú Palestínu ako štát. Palestínu medzičasom uznáva ako štát väčšina členských krajín Organizácie Spojených národov. Neplatí to však pre najvplyvnejšie západné krajiny, ako sú USA a Británia, ani pre väčšinu členských štátov EÚ.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie